Salata de vara cu rondele de branza de capra

Aceasta reteta de salata este potrivita pentru zilele calde de vara. Este aromata, cu multe legume proaspete de vara si cu rondele aromate de branza de capra.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru rondelele de branza de capra:
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 lingurite cumin macinat
  • 1 lingurita si jumatate de paprika
  • un varf de sare
  • un varf de piper negru macinat
  • 16 bucati rotunde de branza de capra
  • reci
  • Pentru vinegreta:
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • tocat
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • Pentru salata:
  • 5 cartofi noi albi
  • injumatatiti
  • 1 mana sanatoasa de fasole tanara
  • mix de frunze de salata
  • mai multe tipuri de rosii (cherry
  • rosii
  • galbene
  • prunisoare)
  • 1 mana de masline (de preferat negre)

Mod de preparare

Tapeteaza o tava de cuptor cu hartie cerata pentru copt. Amesteca primele ingrediente si "inmoaie" fiecare parte a rondelelor de branza de capra in amestec. Aseaza-le pe tava, da-le la cuptorul preincalzit pana se auresc dupa care lasa-le sa ajunga la temperatura camerei.

Pentru vinegreta amesteca primele 4 ingrediente intr-un bol. Adauga treptat in timp ce amesteci si uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper. Poti face aceasta vinegreta cu o zi inainte, acoperi bolul si il dai la rece pana in momentul utilizarii. Inainte sa o folosesti mai amesteca putin in ea.

Pentru salata:

Fierbe cartofii sau pregateste-i la baie de aburi pana se inmoaie putin, dupa care lasa-i sa se raceasca. Blanseaza si pastaile de fasole, trece-le printr-un jet de apa rece dupa care lasa-le pe un prosop sa se scurga de apa.

Amesteca o parte din fasole cu frunzele de salata intr-un bol si adauga suficienta vinegreta. Aranjeaza apoi pe un platou mai mare. Adauga cartofii si restul de fasole in acelasi bol impreuna cu restul de vinegreta. Aranjeaza-i apoi deasupra, pe platou, dupa care pune rosiile si maslinele. Rondelele de branza de capra aranjeaza-le pe lateral.


Serveste salata de vara cu rondele de branza de capra pe un platou, aceasta reteta e suficienta pentru 4 persoane.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot

O supă delicioasă plină de vitamine, numai bună zilele astea de toamnă, ploioase și răcoroase! 

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca