Salata libaneza este o reteta simpla pentru care aveti nevoie bulgur, menta,ulei de masline,ceapa, castravete,rosii,suc de lamaie si patrunjel
Seincepe cu pregatirea boulgour-ului,pentru ca e nevoie sa fiarba. Intr-un vas cu 300 ml de apa cu sare (in momentul adaugarii boulgour-ului apa trebuie sa fie fierbinte) se fierbe boulgour-ul timp de 10 minute. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se umfle 5 mintue acoperit cu un capac. Cand bulgur-ul s-a racit suficient, scurgem excesul de apa foarte bine.
Spalam bine legumele si le taiem in cubulete mici.
Asezam apoi toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare. In final adaugam cateva fire de menta proaspata, tocate fin.
Pofta buna!
Se serveste rece si este potrivita in orice moment!
Alte retete recomandate:
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti