Papricas cu gnocchi si lipie de casa

• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciocanele de pui - 4 bucati
  • gnocchi de cartof - 1 punga 250 g
  • ceapa - 2 buc
  • usturoi - 3 catei
  • boia de ardei dulce - 1 lingurita
  • faina - 1 lingurita
  • smantana de gatit - 100 ml
  • patrunjel verde tocat - 1 legatura
  • ulei - 1 lingura
  • apa - 150 ml
  • foi de dafin - 23 buc
  • ardei kapia - 2 buc
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru lipie:
  • apa - 1 ceasca de apa calduta
  • faina - 2 ½ cesti de faina si ½ ceasca de faina pentru framantat
  • sare - ½ lingurita
  • drojdie proaspata - 15 g
  • untura - 1 lingura

Mod de preparare


• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi
• setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de gatire High si adaugati uleiul
• cand uleiul s-a incalzit caliti ciocanelele cu capacul inchis etans pana prind o culoare aurie
• adaugati apoi usturoiul, ceapa si ardeii kapia
• adaugati boia, dafin, sare si piper, amestecati bine si acoperiti cu un pahar cu apa
• puneti capacul si lasati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black sa-si faca datoria
• amestecati smantana de gatit cu 1 lingurita de faina
• cu 8-10 minute inainte de final, adaugati smantana de gatit, faina si gnocchi si amestecati
• tocati patrunjelul si serviti

Mod de preparare lipie:
• dizolvati drojdia si sarea in apa
• cerneti faina
• adaugati apa cu drojdie si sare incet peste faina si amestecati
• adaugati untura si incepeti sa framantati usor pe blatul de lucru, dupa ce l-ati pudrat in prealabil cu faina
• framantati pana devine elastic
• lasati-l la crescut cca. 2-2 ½ ore
• rupeti bucati din aluat, modelati-le in palma (cca 1 cm grosime)
• incingeti cuptorul la 200 de grade
• coaceti cca. 3-5 minute pana se umfla
• serviti cu papricas.

Pofta buna! 

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Alin

Pentru ca nu ma pricep sa fac altfel de cadouri decat din cele dulci, am mesterit un tortulet pentru bunul nostru prieten...

Desert tort Alin
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca