Arroz Caldoso cu alge de mare

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Arroz Caldoso cu alge de mare

Ingrediente

  • orez Carnaroli – 100 g
  • alge de mare deshidratate – 2 linguri
  • stock de legume – 600 ml 700 ml
  • galbiori – 67 buc
  • hribi – 2 buc
  • ceapa salota – 1 buc
  • vin alb – 30 ml
  • chives – 78 bete
  • sofran – cateva firicele
  • unt – 15 g
  • ardei iute – cateva rondele
  • sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• puneti orezul in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, impreuna cu untul, 200 ml de stock de legume si salota taiata cubulete mici
• taiati hribii pe lungime (lasand piciorusul) si adaugati-i in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital impreuna cu galbiorii si algele deshidratate
• amestecati putin si puneti capacul, setand aparatul pe modul de gatire Low si timpul de 2 ore
• amestecati din nou dupa 15 min, adaugand inca 200 ml de stock
• zdrobiti sofranul intr-un mojar si adaugati-l si pe acesta in compozitie
• puneti capacul si amestecati din nou peste 30 de minute
• adaugati apoi ardeiul iute si restul de stock
• reduceti vinul pe foc (pana se evapora alcoolul) si puneti-l si pe acesta peste restul ingredientelor
• amestecati usor si lasati capacul pentru inca jumatate de ora
• amestecati o ultima data si potriviti de sare (daca este cazul) si de piper
• dupa 1h:30 – 1h:45 min (in functie de orezul folosit) opriti slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital si presarati chives tocat pe deasupra
• orezul trebuie sa fie usor al dente si mai zemos decat un risotto
• se consuma pe loc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia