Muschi de porc inabusit pe pat de piure

un preparat clasic

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
260 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata muschi porc 1 kg
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 cana lapte
  • 1 ceasca smantana de gatit
  • 1/ 4 pachet de unt
  • Sare
  • piper
  • boia dulce afumata
  • Cimbru uscat
  • 2 linguri ulei
  • Sfoara alimentara

Mod de preparare

Se condimenteaza muschiul cu sare, piper, boia dulce afumata si cimbru uscat. Se unge cu putin ulei si se maseaza bine .Se leaga muschiuletul cu sfoara alimentara si se lasa la marinat in frigider cateva ore.

Se scote musciul din frigider si se lasa sa ajunga la temperature camerei. Se poate gati muschiul in slow cooker 4 ore pe functia high sau la cuptor in tava acoperita cu hartie de copt si folie de aluminiu pe trapta cea mai mica de caldura. Dupa ce s-a gatit muschiul se lasa la odihnit 10 min.

Se curate cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.

Dupa ce fierb cartofii se scug de apa, se adaugauntul, smantana si laptele incalzit, se paseaza bine si se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune piureul pe un platou impreuna cu muschiul taiat felii si sucul ramas de la coacerea acestuia.

Pofta buna

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tree Brownies

Pentru Mos Craciun :) Ne-am jucat astazi putin, spre bucuria Rebecai. Nu sunt spectaculoare, insa incantarea ei a fost...

Tree Brownies
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii