Ciorba de fasole cu ardei gras

Ciorba de fasole este o ciorba satioasa, nutritiva, excelenta pentru perioadele reci ale anului, pentru ca asigura aportul de vitamine si nutrienti atat de necesari organismului.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • jumatate de kilogram de fasole cu bob mare
  • apa
  • sare dupa gust
  • o legatura mica de verdeata tocata marunt
  • 2 lingurite cu ulei de floarea-soarelui
  • 1 cana cu suc de rosii
  • 2 morcovi pentru sotat
  • jumatate de radacina de telina medie pentru calit
  • 1 ardei gras si unul capia tot pentru calit
  • legume pentru fiert (2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • jumatate de telina si 2 ardei-unul capia si unul gras).

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se spala fasolea, se pune intr-un vas cu apa si se adauga legumele pentru fiert-un ardei capia, unul gras, jumatate de radacina medie de telina si 2 cepe. Toate legumele se spala, se curata si se lasa intregi la fiert. Se lasa fasolea sa dea in clocot.
La al doilea clocot se spala sub jet fasolea si se scot cojile. Se pot scoate cojile foarte usor daca se arunca apa clocotita si se adauga apa rece. Se freaca usor, cu mainile, fasolea, astfel ies cojile de fasole. Se lasa din nou la fiert. Cand s-a inmuiat fasolea, a fiert suficient, se scot legumele intregi si se soteaza in 2 lingurite de ulei un ardei gras tocat marunt, unul capia, jumatate de radacina de telina si 2 morcovi.
Se calesc bine legumele, se sareaza si se sting cu sucul de rosii. Se iau de pe foc, dupa care se adauga peste ciorba de fasole. Se mai lasa ciorba de fasole sa fiarba 30 de minute, apoi se adauga putina verdeata tocata marunt si se opreste focul.

Pofta buna!

http://ideidelicioase.blogspot.ro


Ciorba de fasole cu ardei gras se serveste calda si poate fi acompaniata de ceapa cruda, ardei iute sau tarhon in otet.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca cu fidea si branza de vaci

Budinca cu fidea si branza de vaci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca