Ciorba de fasole verde

Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g fasole verde
  • 50 g morcovi
  • Ceapa rosie
  • Sare
  • Ulei
  • 1 catel usturoi
  • Faina
  • Frunze de patrunjel
  • Boia

Mod de preparare

Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O jumatate de ceapa rosie se taie marunt, se presara cu putina sare, si se caleste in putin ulei, pana cand devine sticlata. Se adauga si amestecul de fasole si morcovi, si se mai caleste cateva minute. Se adauga 1,3 l apa, 1 lingurita de sare si 1 catel de usturoi si se fierbe aprox, 30 de minute, pana pana cand se inmoaie fasolea. Dintr-o lingura de faina se prepara un rantas, in care, la final, se presara putine frunze de patrunjel maruntite, si putina boia. Se lasa sa se raceasca putin, iar apoi, pentru a deveni mai cremoasa, se adauga putina apa, amestecand continuu. Rantasul se adauga incet in supa, si se mai fierbe 5 minute. Dupa ce s-a fiert si am stins aragazul, scoatem catelul de usturoi din ciorba.
Se serveste calda, cu taitei. Se pastreaza in frigider. Daca, pe ziua urmatoare devine prea densa, se fierbe putin, adaugand apa. Taiteii se introduce in ciorba doar la servire, deoarece, fierti in ciorba, se umfla.

Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

Supa de rosii

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...