Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O
Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O jumatate de ceapa rosie se taie marunt, se presara cu putina sare, si se caleste in putin ulei, pana cand devine sticlata. Se adauga si amestecul de fasole si morcovi, si se mai caleste cateva minute. Se adauga 1,3 l apa, 1 lingurita de sare si 1 catel de usturoi si se fierbe aprox, 30 de minute, pana pana cand se inmoaie fasolea. Dintr-o lingura de faina se prepara un rantas, in care, la final, se presara putine frunze de patrunjel maruntite, si putina boia. Se lasa sa se raceasca putin, iar apoi, pentru a deveni mai cremoasa, se adauga putina apa, amestecand continuu. Rantasul se adauga incet in supa, si se mai fierbe 5 minute. Dupa ce s-a fiert si am stins aragazul, scoatem catelul de usturoi din ciorba.
Se serveste calda, cu taitei. Se pastreaza in frigider. Daca, pe ziua urmatoare devine prea densa, se fierbe putin, adaugand apa. Taiteii se introduce in ciorba doar la servire, deoarece, fierti in ciorba, se umfla.
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Supa de rosii
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa