Supa betivanului

Pe varza murata (gustata/pregatita) se toarna din abundenta 2 litri de apa rece, se adauga foile de dafin, costita, carnatul afumat, si se fierbe pana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g varza murata
  • 200 g costita
  • 200 g carnat afumat
  • 40 g untura
  • 50 g faina
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1
  • 5 dl smantana
  • 1-2 foi de dafin
  • Boia de ardei
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • (zeama de lamaie)

Mod de preparare

Pe varza murata (gustata/pregatita) se toarna din abundenta 2 litri de apa rece, se adauga foile de dafin, costita, carnatul afumat, si se fierbe pana se inmoaie. Facem o prajeala aurie din untura, faina, ceapa tocata marunt, usturoi si boia de ardei. Scoatem foile de dafin din supa, costita, si carnatul, iar zeama o imbogatim cu prajeala. Se fierbe bine, daca mai trebuie asezonam cu sare si eventual cu zeama de lamaie. Punem inapoi costita dezosata si taiata cubulete si carnatul taiat in rondele. La servire putem adauga smantana.
Alte retete

Ciorba de pui

Ciorba de cartofi cu iaurt

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa