Supa crema de broccoli si spanac

O reteta super buna

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 250 gr baby spanac
  • 25ogr brocoli
  • 200 ml smantana lichida
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • felii de paine
  • cas razalit
  • pastrama de porc sau vita

Mod de preparare

Se pune oala cu 2 l apa si sare la foc sa fiarba. Se curata legumele: ceapa, morcovii si cartoful, se spala bine si se taie cuburi.

Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga legumele si sa lasa sa fiarba.

Se spala broccoli si spanacul si cand legumele sunt fierte se pun in oala cu apa.

Cand toate sunt fierte se stinge focul si se lasa sa se racoreasca.

Cand s-au racorit se pun legumele in blender si se maruntesc.

Se pun intr-o oala legumele blendurite si se pune pe foc.

Se adauga smantana lichida si laptele, se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se potriveste de sare si piper si se stinge focul.

Se serveste cu o felie de paine prajita si cu cas ras deasupra si cu feliute de pastrama prajita.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...