Supa crema de fasole cu secara

Se inmoaie cu o seara inainte fasolea si cu o ora sau doua inainte fulgii de secara. Se pun la fiert separat. Intre timp se caleste baconul fara a se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o ceapa
  • un morcov
  • 100 g bacon
  • 200 g fasole fiarta
  • 30 g fulgi de secara

Mod de preparare

Se inmoaie cu o seara inainte fasolea si cu o ora sau doua inainte fulgii de secara. Se pun la fiert separat. Intre timp se caleste baconul fara a se adauga ulei, se pune ceapa si morcovul si se lasa la innabusit.

Fasolea se paseaza complet, se adauga fulgii cu tot cu zeama in care au fiert si baconul cu ceapa si morcov. Se condimenteaza dupa gust, eu am pus o foaie de dafin, piper si un pic de patrunjel uscat.

Se dau cateva clocote la foc mic pana se patrund gusturile, se mai paseaza un pic dar nu complet si se serveste.

Alte retete de supa recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca