Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

O zi friguroasa de iarna, incalzita cu o supa crema delicioasa!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • sare
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosioare
  • ulei de masline
  • piper
  • pesto:
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml ulei de masline
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • galusti din fulgi de mei;1un ou+un galbenus
  • un praf de sare
  • cca5- 6 linguri de fulgi de mei

Mod de preparare

Curatam zarzavatul pentru supa, il spalam si taiem marunt, acoperim cu apa curata, intr-o craticioara, adaugam un pic de ulei de masline si un praf de sare si lasam sa se inmoaie zarzavatul.

Intre timp cat fierbe supa, pregatim galustile din fulgi de mei asa: mixam albusul de ou cu un praf de sare pana se intareste si nu cade din castron cand il intoarcem, adaugam si cele 2 galbenusuri si fulgii de mei, amestecam incet si dam deoparte pentru ca fulgii de mei sa se umfle.

Pregatim pesto astfel: patrunjelul spalat si scurs bine de apa il taiem mai marunt cu tot cu cozi, il bagam in vasul de blender impreuna cu usturoiul curatat, uleiul de masline si dam la blender pana obtinem o pasta omogena. La sfarsit incorporam si sucul de lamaie.

Zarzavatul fiert se scurge de supa ramasa, se da la blender pana obtinem un piure pe care il diluam cu supa ramasa atat cat ne dorim consistenta supei, potrivim gustul de sare si piper.

Se pune apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca, adaugam galusti mici, puse cu o lingurita, sa fiarba bine, pe ambele fete. Dupa 5 minute de fiert, incercam una daca este fiarta la mijloc si daca da,le scoatem intr-o strecuratoare.

Se serveste supa cu aceste delicioase galusti si decorata cu pesto de patrunjel.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt,...

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii