Supa crema de mazare cu crutoane

Intr-un vas se pune apa sa clocoteasca dupa care se adauga ceapa taiata marunt, mazarea si se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba legumele la foc m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr mazare
  • 1 ceapa
  • sare
  • 50 gr unt
  • 1
  • 5 l apa
  • 1 lingurita zahar
  • crutoane de paine prajita in unt

Mod de preparare

Intr-un vas se pune apa sa clocoteasca dupa care se adauga ceapa taiata marunt, mazarea si se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba legumele la foc mic. Cand au fiert, se scot si se trec prin sita impreuna cu putina zeama in care au fiert pana se ajunge la consistenta unei creme. Se adauga apoi untul si o lingurita de zahar si crutoanele de paine prajita in unt.


Se serveste calda.

Alte retete:

Ciorba de peste

Ciorba de pui cu smantana

Supa de praz

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!