Probabil ca nu v-ati gandit pana acum sa folositi vinetele la o supa-crema, va spunem sincer, nici noi. Dar am incercat aceasta reteta de supa-crema de vinete care a trecut rapid in topul preferintelor noastre.
Intr-o tava mai mare se pun legumele taiate felii (fara cartof). Eu nu am curatat vinata, dar mai bine o faceam, ca dupa aia e mai greu. Ceapa se curata si se taie in doua. Rosiile le-am taiat felii (mai groase ar fi fost mai bine). Vanata se taie si ea felii pe lung (si aici la fel ca la rosii, ar fi trebuit sa le tai mai gros). Usturoiul se pune in tava nedecojit.
Dupa ce le-am aranjat frumos le-am uns cu ulei si le-am bagat la 400 F (200 C) si le-am lasat 35 min.
Apoi am scos tava, am bagat legumele in oala de supa, am adaugat zeama de legume si cartoful si am lasat 30 min sa se inmoaie toate. Am pus sare, piper si cumin si apoi am strivit cu blenderul pana la consistenta unei creme.
Reteta de supa-crema de vinete a fost propusa de floaura pe culinar.ro.
Serviti supa-crema de vinete cu crutoane sau bagheta prajita.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii