Supa-crema Parmantier

Se pune la fiert 750 ml apa cu sare. Cand fierbe apa se adauga prazul curatat si taiat in bucati de 2 cm si cartofii curatati si taiati cubulete. Se l

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g praz
  • 400 g cartofi
  • 1 litru de lapte
  • 50 g unt
  • piper
  • sare
  • delikat

Mod de preparare

Se pune la fiert 750 ml apa cu sare. Cand fierbe apa se adauga prazul curatat si taiat in bucati de 2 cm si cartofii curatati si taiati cubulete. Se lasa la fiert si cand au fiert legumele se strecoara supa. Se pune din nou la fiert, se adauga laptele si se potriveste gustul de sare, piper si delikat. Legumele strecurate se mixeaza, rezultand o crema. Se adauga in supa de pe foc. Se lasa sa dea in cateva clocote. La sfarsit se adauga cubuletul de unt.
Se serveste obligatoriu cu crutoane (diverse arome, depinde dupa gust: simple, cu usturoi, boia, etc.)

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...