Supa de cartofi cu praz (de post)

Supa de cartofi cu praz este o reteta delicioasa de supa, de post. Postul Craciunului este destul de dificil, dar asta nu inseamna ca retetele cu cartofi de post trebuie sa fie plictisitoare :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 fir de praz
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 1 kg de cartofi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 300 - 400 suc de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se tau cartofii, morvocl si telina cubulate si se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga seapa taiata marunt si se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce au dat catva in clocot se adauga ardeiul si dovlecelul taiat cubulete. Prazul se taie cubulete si se caleste in ulei. Cand legumele sunt aproape gata fierte, se adauga sucul de rosii si prazul calit. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa inca cateva clocote.


Supa de cartofi cu praz, de post, se serveste calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...