Supa de fasole uscata

Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierber

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g fasole boabe
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei alimentar
  • 1 l.c. mocca de chimen
  • 300 g varza acra taiata
  • 4 foi de dafin
  • 250 g carne afumata
  • 250 g carnati uscati
  • 1 lingura faina
  • 4 chifle
  • 200 ml smantana

Mod de preparare

Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierberea in apa curata si sarata timp de 60 minute (daca nu sunt si boabe negre), pana se inmoaie pe jumatate. Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt.

Se incinge o lingura de ulei in care se caleste ceapa, se adauga semintele de chimen si se stinge cu 2 – 2,5 l apa. In aceasta compozitie se fierbe varza acra, se adauga foile de dafin, sarea si fasolea scursa si fiarta pe jumatate.

Carnea afumata se taie in cubulete, se adauga la supa si se fierbe incet, 60 – 80 de minute pana se inmoaie fasolea, completand apa evaporata. Carnatul se taie in jumatati de rondele si se adauga la supa cand fasolea este fiarta. Uleiul ramas se incalzeste, se presara cu faina si se rumeneste. Se adauga usturoiul zdrobit si compozitia lichida se toarna in supa. Atentie! Va fierbe tare. Se amesteca in supa si se mai clocoteste 10 minute. Intre timp, chiflelor li se taie un capac, se scoate miezul si se prajesc usor ,in cuptor, la 180°C.

Cand supa este gata, se umplu chiflele cu supa, se pune smantana deasupra si se servesc imediat altfel, se inmoaie.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba conopida

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa