Supa de macris cu crutoane

Macrisului i se indeparteaza cozile, apoi se spala si se marunteste. Intr-un vas se pune unt la topit, dupa care se adauga macrisul. Se lasa vasul pe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr macris
  • 2 linguri unt
  • 3 cartofi
  • 1
  • 5 pahare lapte
  • 1
  • 5 l apa
  • sare
  • crutoane de paine
  • hatmatuchi
  • 1 ou
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Macrisului i se indeparteaza cozile, apoi se spala si se marunteste. Intr-un vas se pune unt la topit, dupa care se adauga macrisul. Se lasa vasul pe foc mic, sa se inabuse bine macrisul. intre timp se curata si se taie cartofii bucatele, dupa care se adauga in vas impreuna cu apa si sare. Dupa ce au fiert cartofii, se dau prin sita si se pun inapoi peste macris, dupa care se toarna laptele, hatmatuchi si patrunjelul verde tocat. Se lasa la fiert pana da in cateva clocote dupa care se adauga un ou batut si se ia de pe foc.


Supa se serveste cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare:

Supa de galuste

Supa de spanac

Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii