Supa de rosii greceasca este potrivita pentru zilele de vara, cand gasim rosii proaspete din belsug.
Pune uleiul sa fiarba intr-o cratita, apoi adauga usturoiul, ceapa si oregano. Lasa-le sa se prajeasca cam 5 minute, si adauga rosiile vreme de inca 5 minute. Pune sarea si apa peste amestecul de mai sus, si lasa-l sa fiarba la foc mic pana cand rosiile devin foarte moi si incep sa lase o zeama rosie-maronie, timp de aproximativ 40 de minute. Daca vrei, poti sa presari deasupra niste branzica rasa.
Supa de rosii greceasca se serveste calda.
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti