Supa de rosii greceasca

Supa de rosii greceasca este potrivita pentru zilele de vara, cand gasim rosii proaspete din belsug.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 50 ml de ulei de masline
  • - 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • - 4 catei de usturoi
  • maruntiti sau batuti bine
  • - 1 lingurita oregano
  • - 1
  • 5 kilograme de rosii foarte coapte
  • taiate in sferturi
  • - 1 jumatate de lingurita de sare
  • - 2 litri de apa

Mod de preparare

Pune uleiul sa fiarba intr-o cratita, apoi adauga usturoiul, ceapa si oregano. Lasa-le sa se prajeasca cam 5 minute, si adauga rosiile vreme de inca 5 minute. Pune sarea si apa peste amestecul de mai sus, si lasa-l sa fiarba la foc mic pana cand rosiile devin foarte moi si incep sa lase o zeama rosie-maronie, timp de aproximativ 40 de minute. Daca vrei, poti sa presari deasupra niste branzica rasa.


Supa de rosii greceasca se serveste calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii