Supa de urzici cu cartofi

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei de masline. Se taie marunt marul cu tot cu coaja in bucatele si se caramelizeaza in tigaie, cu ceapa;

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr. urzici proaspete; 3 cartofi; un mar; 3 morcovi; o ceapa; un catel de usturoi; 2 linguri ulei de masline; sare si piper

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei de masline.

Se taie marunt marul cu tot cu coaja in bucatele si se caramelizeaza in tigaie, cu ceapa; dupa care se adauga urzicile.

Se tau cartofii, morcovii si usturoiul in cubulete mici si se adauga in tigaie.

Se asezoneaza cu sare si piper, si se lasa la foc 5 minute totul acoperita cu capac. Se adauga jumatate de litru de apa si se lasa la fiert timp de 15 minute.

Se mai adauga ica jumatate de litru de apa si se lasa pe foc inca 15 minute.

Se mixeaza cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana se obtine o supa-crema.
Se poate servi cu crutoane frecate cu usturoi si smantana grasa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii