Supa de urzici cu cartofi

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei de masline. Se taie marunt marul cu tot cu coaja in bucatele si se caramelizeaza in tigaie, cu ceapa;

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr. urzici proaspete; 3 cartofi; un mar; 3 morcovi; o ceapa; un catel de usturoi; 2 linguri ulei de masline; sare si piper

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei de masline.

Se taie marunt marul cu tot cu coaja in bucatele si se caramelizeaza in tigaie, cu ceapa; dupa care se adauga urzicile.

Se tau cartofii, morcovii si usturoiul in cubulete mici si se adauga in tigaie.

Se asezoneaza cu sare si piper, si se lasa la foc 5 minute totul acoperita cu capac. Se adauga jumatate de litru de apa si se lasa la fiert timp de 15 minute.

Se mai adauga ica jumatate de litru de apa si se lasa pe foc inca 15 minute.

Se mixeaza cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana se obtine o supa-crema.
Se poate servi cu crutoane frecate cu usturoi si smantana grasa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Sarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca