Tiramisu cu Fistic

O sa visezi si noaptea la acest tiramisu cu fistic dupa ce il vei incerca!

Timp pregatire
20 minute

Ingrediente

  • 500g mascarpone
  • 4 ouă (proaspete)
  • 100g zahăr
  • 200ml cafea espresso răcită
  • piscoturi
  • 50ml lichior (opțional)
  • 250-300 g fistic (pentru pasta)/ 100 g de pasta cumparata
  • 50g fistic mărunțit
  • Cacao pentru decor

Mod de preparare

Începe prin a separa ouăle. Pui albușurile într-un bol mare și galbenusurile într-un altul.

Bate albușurile cu un mixer până când se formează vârfuri moi. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până când obții o spumă lucioasă și densă.

În alt bol, amestecă mascarponele cu galbenusurile până când obții o compoziție omogenă și cremoasă.

Folosește o spatulă pentru a încorpora treptat spuma de albușuri în amestecul de mascarpone. Amestecă ușor pentru a menține aerul în compoziție.

Mixeaza fisticul cu putin iaurt, frisca sau apa pana devine o pasta cat de cat omogena.

Adauga o lingurita de miere si continua sa mai mixexi pentru cateva secunde.

Adauga pasta de fistic in crema de mascarpone si incorporeaz-o cu o spatula.

Dacă dorești, adaugă lichiorul de cafea în cafeaua espresso răcită.

Înmoaie piscoturile în cafeaua espresso. Asigură-te că le înmoi doar câteva secunde pentru a nu deveni prea moi.

Așază un strat de piscoturi într-un vas sau formă.

Pune jumătate din amestecul de mascarpone deasupra stratului de piscoturi.

Presară jumătate din fisticul mărunțit peste mascarpone.

Repetă procesul cu un al doilea strat de piscoturi inmuiate, apoi adaugă restul de amestec de mascarpone deasupra.

Acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte pentru a se întări.

Presară puțin fistic mărunțit pentru decor.

Servește bucăți generoase și savurează acest delicios tiramisu cu fistic!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...