A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București. Brânza Gorgonzola vedeta unui chef Michelin!

A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București. Brânza Gorgonzola vedeta unui chef Michelin!

Pe 2 iunie, Italia și-a serbat a 78-a aniversare din istoria statului modern. Ambasada Italiei la București a organizat cu această ocazie o ceremonie la care au fost invitați diplomați si personalități, eveniment deschis cu discursurile excelenței sale Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, și ministrul de externe Luminița Teodora Odobescu.

Ambele personalități au punctat importanța parteneriatului dintre cele două țări, care crește an de an pe principii sănătoase și pe ramuri diverse.

„Anul acesta sărbătorim cea de-a 78-a aniversare a Republicii noastre, născute din dialogul dintre forțe politice diferite, dar unite de același crez, de a reconstrui o Italiei liberă și dreaptă după dictatura fascistă și dupa război, deschisă colaborării și multilateralismului, pe care Constituția italiană îl prevede drept fundament al acțiunii internaționale a țării. Multilateralismul și cooperarea internațională sunt trăsăturile distinctive pentru definirea rolului Italiei, asa cum au remarcat zilele trecute, la New York, președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, și Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, cu ocazia celebrării a 70 de ani de la aderarea Italiei la ONU, și asa cum s-a evidențiat prin temele cheie ale Președinției italiene a G7: apărarea sistemului internațional prin reguli comune care trebuie respectate - acum imperative și în sectoare emergente precum inteligența artificială - și dialogul cu țările din Sudul Global pentru o dezvoltare sustenabilă în numele păcii, al drepturilor omului și al protejării climei”, a punctat excelența sa Alfredo Durante Mangoni.

Atmosfera a fost relaxată, participanții putând degusta specialități italiene, una dintre vedete fiind un corner organizat de ICE, Institutul Italian de Comerț Exterior, condus de doamna Micaela Soldini. Aici s-au întrecut în delicatese folosind brânza gorgonzola doi chefi foarte apreciați: Davide Pezzuto, chef cu stele Michelin - Done Ristorante Diffuso, și Radu Ionescu, de la KAIAMO.

Cu un vizual foarte spectaculos și un gust incredibil, preparatele celor 2 chefi au surprins plăcut asistența.

Lego Gorgonzola: un preparat cu cremă ganache cu smochine, ciocolată

Un boccone di Lombardia: făcut din Gorgonzola, Disaronno - lichior italian, vițel, pere

Gorgoncini Risotto: vită gătită lent, măduvă osoasă și Gorgonzola

Il bacio del mare, sau Sărutul mării, cu ingrediente Cremă de brânză afumată, Gorgonzola și ciuperci

Gelato no Gelato: cornete mici care simulau inghețata de ciocolată, dar care a fost înlocuită cu un delicios mix de Gorgonzola, parfait de ficat de pui, struguri gătiți pe jar și smochine

Dolce & Gamberi: Gorgonzola dulce, pudră de ierburi de grădină și creveți mici

Capitolul "Pasta - O altă poveste a steagului italian" nu putea lipsi de la oastfel de ceremonie. Aici, cei doi chefi au propus audienței Paste tortiglioni cu Gorgonzola, creveți marinați în lămâie, praf de „ierburi de câmp” și boia afumată.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital al trupei italiene NeaCo'.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)
Bucataras.RO

Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

E o reteta greceasca de Paste, care nu lipseste din nici o casa, dar bineinteles, putem face aceste biscoturi si in tot...

Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia