Aparatul de vidat: secretul care îți reduce risipa alimentară acasă

Aparatul de vidat: secretul care îți reduce risipa alimentară acasă

Mulți dintre noi am fost nevoiți să aruncăm mâncarea gătită și rămasă cel puțin o dată, indiferent de câte porții de mâncare am gătit și cum am calculat meniul. Soluțiile pentru a reduce acest fenomen sunt simple și la îndemână. Un aparat de vidat poate fi exact ce ai nevoie ca să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp și să economisești bani.

Cu un aparat de vidat alimente, e simplu să gestionezi mai eficient resursele din bucătărie și cămară, meniul săptămânal și, la final, să reduci risipa.

Ce este un aparat de vidat și cum funcționează?

Aparatul de vidat elimină aerul din pungi sau recipiente speciale și sigilează ermetic alimentele. Procesul de vidare împiedică oxidarea și creșterea bacteriilor. Astfel, alimentele se mențin proaspete de până la 5 ori mai mult decât metodele tradiționale de depozitare.

Ce schimbi în bucătărie cu un aparat de vidat

Indiferent dacă preferi gătitul acasă sau lucrezi în domeniul alimentației, un aparat de vidat profesional poate face diferența în menținerea prospețimii produselor. Vei simți rapid cum se reduce nevoia de a arunca alimente.

Prelungești durata de viață a alimentelor

Odată ce începi să utilizezi un aparat de vidat alimente, vei observa că durata de viață a produselor se prelungește. Alimentele sigilate în vid rămân proaspete, aspectuoase și gustoase pentru mai mult timp.

Carnea, legumele, fructele sau brânza pot fi păstrate fără probleme în congelator sau frigider, fără riscul de a-și pierde proprietățile nutritive sau gustul.

Porționezi și depozitezi inteligent

Dispozitivele de vidat îți permit să porționezi alimentele în funcție de meniurile pe care le planifici. Poți porționa carnea, garniturile sau poți separa fructele și legumele pentru mic dejun. Astfel, eviți să gătești sau prea mult și previi irosirea alimentelor.

În același timp, ai opțiunea să sigilezi alimentele care nu au fost consumate după o masă și să le păstrezi pentru mai târziu.

Conservi alimentele în sezon

Alimentele sezoniere, cumpărate în cantități mari, pot deveni o povară, mai ales când sunt congelate și capătă arsuri de înghețare.

Totuși, fructele și legumele din sezon pot fi vidate și, apoi, depozitate în congelator, în pungi speciale. În acest fel, te poți bucura de produse de calitate tot anul, fără să le lași să se strice.

Gătești sous-vide

Dacă ești un fan al gătitului sous-vide, un aparat de vidat profesional este esențial. Metoda sous-vide implică sigilarea alimentelor în pungi de plastic și gătirea lor lentă la temperaturi controlate.

Rezultatul? O mâncare delicioasă, bine gătită și fără pierderi de nutrienți.

Cât de ușor se folosește un aparat de vidat?

Utilizarea unui aparat de vidat alimente este extrem de simplă și accesibilă oricui. Aparatele FoodSaver au funcții intuitive, cu butoane pentru vidare și sigilare. Aparatele de vidat sunt compacte și ușor de depozitat, ceea ce le face ideale chiar și pentru bucătăriile mici.

Aceste dispozitive salvatoare sunt și ușor de ales:

  • În funcție de frecvența de utilizare, poți alege un model de aparat de vidat profesional sau unul de uz casnic, pentru care contează mai mult funcțiile sau dimensiunile.
  • Dacă prepari multe supe cremă sau mâncăruri cu sos, modelele cu funcție de vidare umedă sunt alegerea perfectă.
  • Verifică accesoriile cu care vine aparatul și estimează dacă ai nevoie să achiziționezi pungi, role sau recipiente extra.

Fie că ești îți propui doar să prelungești durata de viață a alimentelor sau vrei să mergi mai mult pe meal planning, vei găsi cu siguranță un model care să îți satisfacă nevoile. Cu ajutorul acestui dispozitiv, vei putea gestiona mai bine resursele din bucătăria ta, fără să te îngrijorezi că alimentele se vor strica înainte să te bucuri de ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Bucataras.RO

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos