Bogate in legume colorate, nutrienti si vitamine, salatele ne ajuta sa fim in forma si sa ne imbunatatim regimul de viata.
Iata mai jos 7 retete de post delicioase si usor de preparat: 1. Ajad - salata thailandeza de castraveti Intr-o cratita mica se pun 6 linguri de otet de mere, 1 lingura de zahar brun si un praf de sare si se fierb pana se topeste zaharul. Intr-un castron se pun 3 ardei chili fara seminte, 2 cepe rosii taiate rondele si 1-2 castraveti fara coaja, taiati mare. Se adauga sosul si se lasa vasul acoperit la frigider, peste noapte. 2. Baba Ganuj - salata libaneza Doua vinete mari se inteapa cu o furculita din loc in loc si se coc la cuptor timp de 30-40 de minute, pana sunt moi. Din vinete se scoet miezul si se paseaza, apoi se adauga 2 linguri de zeama de lamaie, pasta tahini, 2 catei de usturoi pisati, sare, piper si patrunjel. Se amesteca bine, se pune salata intr-un castron, se adauga putin ulei de masline, ceapa verde si felii de rosii. 3. Bissara - salata de legume tunisiana Intr-o tigaie se rumenesc o ceapa tocata si 2-3 catei de usturoi in putin ulei de masline. Se adauga rosii in sos de la conserva, sare, piper si putin apa, lasand sa se formeze un sos gros. In acest amestec se pune o conserva de fasole boabe si se fierbe putin. Se serveste cu paine integrala. 4. Asinan - salata indoneziana 3-4 castraveti mari se taie bastonase, se adauga o ceapa mare tocata si un ardei iute, fara seminte. Se face un sos din: otet, ulei, sare, putin zahar si usturoi pudra sau pisat. Se amesteca ingredientele si se presara frunze proaspete de coriandru sau patrunjel. 5. Baladi - Salata mixta egipteana 5-6 rosii cherry se taie sferturi, se adauga ceapa rosie, 2 castraveti taiati bastonase si un ardei gras verde, taiat fasii. Se prepara un dressing din: ulei de masline, zeama de la o lamaie, chimen, sare si piper. Se serveste alaturi de branza feta si cateva masline. 6. Horiatiki - salata traditionala greceasca 2-3 rosii mari copate se taie cubulete, se aduaga 2 castraveti taiati rondele, 2 cepe albe taiate marunt, 1 ardei gras galben, masline negre si verzi si branza feta taiata cubulete. Se amesteca toate ingredientele si se stropesc cu un dressing din: ulei de masline, oregano, busuioc, menta, sare si piper. 7. Panzanella - salata italiana de castraveti Se taie marunt o ceapa, se rade o telina, 3 castraveti se taie bastonase, cateva rosii se taie marunt si se amesteca toate intr-un castron. Se adauga busuioc proaspat, sare, piper, cateva frunze de salata, ulei de masline si putin otet. Se serveste cu paine integrala facuta crutoane la cuptor.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii