Toata lumea invata, pana la urma, din greseli- insa unii oameni au in and gene care fac acest lucru mai dificil. Sau cel putin asa au descoperit cercetatorii germani, dupa cum reiese din ziarul Science. Ei au observat ca o anumita gena ii face pe oameni mai putini receptivi la greseli si la a invata din acestea; ei pur si simplu nu inteleg repercusiunile negative ale actiunilor lor.
Intr-un studiu realizat in Germania, cercetatorii au scanat legaturile din creier in cazul a 26 de barbati, in momentul in care acestia realizau o actiune simpla: alegeau un simbol dintr-o pereche de simboluri. Dupa fiecare alegere, participantul primea o figura zambitoare, sau trista, in functie de simbolul ales. Toti barbatii au inteles la fel de repede ce simboluri trebuie sa aleaga pentru a primi o figura zambitoare, insa unii dintre ei nu au invatat sa evite simbolurile care le aduceau figuri triste. Acestia din urma se pare ca aveau o gena din genotip diferita: aceasta reduce densitatea receptorilor de dopamina -o substanta cu rol important in motivare, placere si dependenta- in anumite zone din creier. De asemenea, acesti barbati aveau activitate cerebrala mai redusa in zonele din creier cu receptori de dopamina.
Aceasta este prima dovada psihologica puternica a faptului ca densitatea receptorilor de dopamina afecteaza modul in care oamenii reactioneaza la stimuli negativi.
Fie ca te incadrezi in prima categorie sau iti e greu sa inveti din greselile tale, Sarbatorile sunt un moment bun in care sa te gandesti la ce e corect si la ce nu ar trebui sa se intample. In ceea ce priveste arta culinara, poti citi aici cum au invatat gospodinele din greselile lor si din erorile aparute in bucatarie. Spor la gatit si sarbatori fericite!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii