Pentru o buna
gospodina intretinerea bucatariei trebuie sa constituie o problema de prim
ordin. In bucatarie trebuie sa domneasca curatenia si ordinea desavarsita.
Pentru pregatirea bucatelor se intrebuinteaza diferite vase si unelte, dintre
care cele strict necesare sunt urmatoarele: cratiti, oale, tigai (diferite marimi),
castroane, funduri de lemn, linguri de lemn, batator de carne, facalet, planseta
pentru aluat, batator de ou, piulita, razatoare, masina de tocat carne, capace,
lingura de spuma.
Este foarte bine ca dupa intrebuintare aceste vase sa nu fie ingramadite si lasate
sa astepte pentru a fi spalate impreuna cu tacamurile, farfuriile, paharele
etc. care s-au folosit la masa. Se vor spala, sterge si aseza la locul lor, in
timpul lucrului, treptat, de indata ce nu mai este nevoie de vasul sau unealta
respectiva. Vasele se spala cu apa fierbinte si putin detergent, se freaca cu
praf si cand este cazul cu sarma, se clatesc cu apa curata. Procedand astfel se
evita dezordinea in bucatarie si o data terminata pregatirea mesei, nu mai ramane
nimic murdar. Dupa ce s-a servit masa nu raman de spalat decat farfuriile,
vasele in care s-a servit mancarea, tacamurile si paharele. Ele se spala cu apa
fierbinte si detergent, se clatesc cu apa curata si se sterg.
Masa din bucatarie pe care s-a lucrat se spala cu apa fierbinte si detergent,
se freaca bine, se clateste cu apa ...
gospodina intretinerea bucatariei trebuie sa constituie o problema de prim
ordin. In bucatarie trebuie sa domneasca curatenia si ordinea desavarsita.
Pentru pregatirea bucatelor se intrebuinteaza diferite vase si unelte, dintre
care cele strict necesare sunt urmatoarele: cratiti, oale, tigai (diferite marimi),
castroane, funduri de lemn, linguri de lemn, batator de carne, facalet, planseta
pentru aluat, batator de ou, piulita, razatoare, masina de tocat carne, capace,
lingura de spuma.
Este foarte bine ca dupa intrebuintare aceste vase sa nu fie ingramadite si lasate
sa astepte pentru a fi spalate impreuna cu tacamurile, farfuriile, paharele
etc. care s-au folosit la masa. Se vor spala, sterge si aseza la locul lor, in
timpul lucrului, treptat, de indata ce nu mai este nevoie de vasul sau unealta
respectiva. Vasele se spala cu apa fierbinte si putin detergent, se freaca cu
praf si cand este cazul cu sarma, se clatesc cu apa curata. Procedand astfel se
evita dezordinea in bucatarie si o data terminata pregatirea mesei, nu mai ramane
nimic murdar. Dupa ce s-a servit masa nu raman de spalat decat farfuriile,
vasele in care s-a servit mancarea, tacamurile si paharele. Ele se spala cu apa
fierbinte si detergent, se clatesc cu apa curata si se sterg.
Masa din bucatarie pe care s-a lucrat se spala cu apa fierbinte si detergent,
se freaca bine, se clateste cu apa ...
curata si se sterge bine cu un stergar
uscat. Nu trebuie sa se faca economie la apa calda.
Dupa terminarea gatitului, aragazul se curata si se sterge bine. Podeaua se matura
sau se spala daca este nevoie. Spalatorul de vase se spala cu apa calda si sapun.
Chiuveta trebuie bine spalata si frecata cu praf. Gunoiul care se strange in
timpul gatitului se scoate afara.
Nu este bine ca vasele si tacamurile sa ramana nespalate de pe o zi pe alta. A
doua zi, resturile de sos si grasime sunt uscate, se spala mult mai greu, bucataria
prinde miros neplacut, vara se aduna muste si in scurt timp vor aparea gandaci.
Acestia se inmultesc foarte repede si starpirea lor nu este tocmai usoara.
In timpul prepararii bucatelor, gospodina trebuie sa poarte un halat sau cel putin
un sort curat, iar in cap sa poarte o boneta sau sa fie legata cu o basmaluta. Astfel
se evita caderea vreunui fir de par in mancare si in acelsi timp nici parul nu
prinde miros de mancare.
Gospodina trebuie sa-si spele mainile foarte des in timpul prepararii
bucatelor. Dupa curatarea zarzavaturilor se va spala cu apa calda, sapun si
piatra ponce, de asemenea inainte si dupa pregatirea aluaturilor, inainte si
dupa spalarea, taierea si aranjarea carnii pentru mancarurile ce doreste sa le
prepare etc. Este igienic si in acelasi timp contribuie la pastrarea mainilor
mai frumoase si mai curate.
Trebuie sa se stie ce rol important are curatenia in bucatarie, pentru ca in
mare parte temelia sanatatii familiei se pune aici.
uscat. Nu trebuie sa se faca economie la apa calda.
Dupa terminarea gatitului, aragazul se curata si se sterge bine. Podeaua se matura
sau se spala daca este nevoie. Spalatorul de vase se spala cu apa calda si sapun.
Chiuveta trebuie bine spalata si frecata cu praf. Gunoiul care se strange in
timpul gatitului se scoate afara.
Nu este bine ca vasele si tacamurile sa ramana nespalate de pe o zi pe alta. A
doua zi, resturile de sos si grasime sunt uscate, se spala mult mai greu, bucataria
prinde miros neplacut, vara se aduna muste si in scurt timp vor aparea gandaci.
Acestia se inmultesc foarte repede si starpirea lor nu este tocmai usoara.
In timpul prepararii bucatelor, gospodina trebuie sa poarte un halat sau cel putin
un sort curat, iar in cap sa poarte o boneta sau sa fie legata cu o basmaluta. Astfel
se evita caderea vreunui fir de par in mancare si in acelsi timp nici parul nu
prinde miros de mancare.
Gospodina trebuie sa-si spele mainile foarte des in timpul prepararii
bucatelor. Dupa curatarea zarzavaturilor se va spala cu apa calda, sapun si
piatra ponce, de asemenea inainte si dupa pregatirea aluaturilor, inainte si
dupa spalarea, taierea si aranjarea carnii pentru mancarurile ce doreste sa le
prepare etc. Este igienic si in acelasi timp contribuie la pastrarea mainilor
mai frumoase si mai curate.
Trebuie sa se stie ce rol important are curatenia in bucatarie, pentru ca in
mare parte temelia sanatatii familiei se pune aici.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe