Alege-ti cele mai bune ajutoare in bucatarie

Ce factori te detemina sa iti alegi 'ajutoarele in bucatarie'? De cele mai multe ori, pretul este cel care are ultimul cuvant. Uneori, suntem atrase de culoare, de stralucirea materialelor sau de contrastele pe care oala minune la va face cu celelalte unelte din bucatarie. Spre deliciul vanzatorilor, inclinarea emotionala si estetica in a cumpara ceva care ne place, dar care se poate intampla sa nu fie de calitate, exista o serie de capcane chiar si la produsele de bucatarie. Aceste capcane declanseaza 'cumpararea de impuls'. Daca insa iti doresti sa ai o bucatarie echipata cu ceva mai mult decat niste culori dragute si niste contraste energizante, trebuie sa fii foarte atenta atunci cand iti procuri ustensilele atat de necesare.

In primul rand trebuie sa tii cont de materialul din care este fabricata ustensila; cuprul este cel mai scump insa si cel mai bun conductor de caldura. O caldura imprastiata uniform si constant asigura un gatit mai rapid dar si o coacere uniforma. Vei gasi oale si tigai din inox, un conductor bun, combinat cu aluminiu, un conductor si mai bun; problema in acest caz este dispersia neuniforma a caldurii si crearea unor 'puncte fierbinti' care iti vor compromite mancarea. O tigaie care distribuie uniform caldura, va raspunde la fel de repede si scaderii de temperatura, asa ca vei avea un mai bun control asupra intensitatii temperaturii.

Problema vaselor din cupru (in afara de pret) este reactivitatea. Cuprul, aluminiul si in unele cazuri, fierul, sunt metale reactive. Acest lucru inseamna ca ele se vor combina chimic cu unele substante din alimente, cu acizi, si isi vor modifica in timp culoarea, dar si culoarea si gustul alimentelor. Cuprul se decoloreaza si se zgarie foarte usor, insa un vas de cupru va face minuni atunci cand vrei sa bati ouale- datorita ionilor de cupru, se obtine un volum maxim de spuma.

Compromisul in cazul ustensilelor de bucatarie il reprezinta otelul inoxidabil, sau inoxul. Ofera o rata medie de incalzire si conducere a caldurii, este rezistent, usor de curatat si ne-reactiv. Poti gasi chiar si vase care au, pe langa inox, un strat suplimentar de aluminiu intre doua de inox, crescandu-le astfel calitatile in bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mucenici moldovenesti insiropati
1
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Mancare de spanac cu ou ochi
2
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Gyros cu pui si sos tsatsiki
3
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Puseuri
4
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Tort crema de zahar ars
5
Torturi

Tort crema de zahar ars

Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de...

Tort crema de zahar ars
Parteneri
Dovlecei picanti la borcan
Bucataras.RO

Dovlecei picanti la borcan

O reteta simpla si foarte apreciata. De fiecare data cand o am pe masa se termina prima.Mi-am gasit un pic de timp si iata ca...

Dovlecei picanti la borcan
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce