Alege-ti cele mai bune ajutoare in bucatarie

Ce factori te detemina sa iti alegi 'ajutoarele in bucatarie'? De cele mai multe ori, pretul este cel care are ultimul cuvant. Uneori, suntem atrase de culoare, de stralucirea materialelor sau de contrastele pe care oala minune la va face cu celelalte unelte din bucatarie. Spre deliciul vanzatorilor, inclinarea emotionala si estetica in a cumpara ceva care ne place, dar care se poate intampla sa nu fie de calitate, exista o serie de capcane chiar si la produsele de bucatarie. Aceste capcane declanseaza 'cumpararea de impuls'. Daca insa iti doresti sa ai o bucatarie echipata cu ceva mai mult decat niste culori dragute si niste contraste energizante, trebuie sa fii foarte atenta atunci cand iti procuri ustensilele atat de necesare.

In primul rand trebuie sa tii cont de materialul din care este fabricata ustensila; cuprul este cel mai scump insa si cel mai bun conductor de caldura. O caldura imprastiata uniform si constant asigura un gatit mai rapid dar si o coacere uniforma. Vei gasi oale si tigai din inox, un conductor bun, combinat cu aluminiu, un conductor si mai bun; problema in acest caz este dispersia neuniforma a caldurii si crearea unor 'puncte fierbinti' care iti vor compromite mancarea. O tigaie care distribuie uniform caldura, va raspunde la fel de repede si scaderii de temperatura, asa ca vei avea un mai bun control asupra intensitatii temperaturii.

Problema vaselor din cupru (in afara de pret) este reactivitatea. Cuprul, aluminiul si in unele cazuri, fierul, sunt metale reactive. Acest lucru inseamna ca ele se vor combina chimic cu unele substante din alimente, cu acizi, si isi vor modifica in timp culoarea, dar si culoarea si gustul alimentelor. Cuprul se decoloreaza si se zgarie foarte usor, insa un vas de cupru va face minuni atunci cand vrei sa bati ouale- datorita ionilor de cupru, se obtine un volum maxim de spuma.

Compromisul in cazul ustensilelor de bucatarie il reprezinta otelul inoxidabil, sau inoxul. Ofera o rata medie de incalzire si conducere a caldurii, este rezistent, usor de curatat si ne-reactiv. Poti gasi chiar si vase care au, pe langa inox, un strat suplimentar de aluminiu intre doua de inox, crescandu-le astfel calitatile in bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Fructe murate in otet (reteta Motan)
Bucataras.RO

Fructe murate in otet (reteta Motan)

La mine in familie se pun in fiecare an. Am inceput cu gutui si prune si apoi am tot adaugat fructe. Sunt foarte bune, dulci...

Fructe murate in otet (reteta Motan)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!