Alege-ti cele mai bune ajutoare in bucatarie

(0)
admin postat de




Ce factori te detemina sa iti alegi 'ajutoarele in bucatarie'? De cele

mai multe ori, pretul este cel care are ultimul cuvant. Uneori, suntem

atrase de culoare, de stralucirea materialelor sau de contrastele pe

care oala minune la va face cu celelalte unelte din bucatarie.

Spre deliciul vanzatorilor, inclinarea emotionala si estetica in a

cumpara ceva care ne place, dar care se poate intampla sa nu fie de

calitate, exista o serie de capcane chiar si la produsele de bucatarie.

Aceste capcane declanseaza 'cumpararea de impuls'. Daca insa iti

doresti sa ai o bucatarie echipata cu ceva mai mult decat niste culori

dragute si niste contraste energizante, trebuie sa fii foarte atenta

atunci cand iti procuri ustensilele atat de necesare.



In primul rand trebuie sa tii cont de materialul din care este

fabricata ustensila; cuprul este cel mai scump insa si cel mai bun

conductor de caldura. O caldura imprastiata uniform si constant asigura

un gatit mai rapid dar si o coacere uniforma. Vei gasi oale si tigai

din inox, un conductor bun, combinat cu aluminiu, un conductor si mai

bun; problema in acest caz este dispersia neuniforma a caldurii si

crearea unor 'puncte fierbinti' care iti vor compromite mancarea. O

tigaie care distribuie uniform caldura, va raspunde la fel de repede si

scaderii de temperatura, asa ca vei avea un mai bun control asupra

intensitatii temperaturii.



Problema ...
vaselor din cupru (in afara de pret) este reactivitatea.

Cuprul, aluminiul si in unele cazuri, fierul, sunt metale reactive.

Acest lucru inseamna ca ele se vor combina chimic cu unele substante

din alimente, cu acizi, si isi vor modifica in timp culoarea, dar si

culoarea si gustul alimentelor. Cuprul se decoloreaza si se zgarie

foarte usor, insa un vas de cupru va face minuni atunci cand vrei sa

bati ouale- datorita ionilor de cupru, se obtine un volum maxim de

spuma.



Compromisul in cazul ustensilelor de bucatarie il reprezinta otelul

inoxidabil, sau inoxul. Ofera o rata medie de incalzire si conducere a

caldurii, este rezistent, usor de curatat si ne-reactiv. Poti gasi

chiar si vase care au, pe langa inox, un strat suplimentar de aluminiu

intre doua de inox, crescandu-le astfel calitatile in bucatarie.
recomandari

Cea mai simpla si de efect schimbare in bucatarie este schimbarea farfuriilor si tacamurilor! Ia-ti unele mai ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite