Ce factori te detemina sa iti alegi 'ajutoarele in bucatarie'? De cele mai multe ori, pretul este cel care are ultimul cuvant. Uneori, suntem atrase de culoare, de stralucirea materialelor sau de contrastele pe care oala minune la va face cu celelalte unelte din bucatarie. Spre deliciul vanzatorilor, inclinarea emotionala si estetica in a cumpara ceva care ne place, dar care se poate intampla sa nu fie de calitate, exista o serie de capcane chiar si la produsele de bucatarie. Aceste capcane declanseaza 'cumpararea de impuls'. Daca insa iti doresti sa ai o bucatarie echipata cu ceva mai mult decat niste culori dragute si niste contraste energizante, trebuie sa fii foarte atenta atunci cand iti procuri ustensilele atat de necesare.
In primul rand trebuie sa tii cont de materialul din care este fabricata ustensila; cuprul este cel mai scump insa si cel mai bun conductor de caldura. O caldura imprastiata uniform si constant asigura un gatit mai rapid dar si o coacere uniforma. Vei gasi oale si tigai din inox, un conductor bun, combinat cu aluminiu, un conductor si mai bun; problema in acest caz este dispersia neuniforma a caldurii si crearea unor 'puncte fierbinti' care iti vor compromite mancarea. O tigaie care distribuie uniform caldura, va raspunde la fel de repede si scaderii de temperatura, asa ca vei avea un mai bun control asupra intensitatii temperaturii.
Problema vaselor din cupru (in afara de pret) este reactivitatea. Cuprul, aluminiul si in unele cazuri, fierul, sunt metale reactive. Acest lucru inseamna ca ele se vor combina chimic cu unele substante din alimente, cu acizi, si isi vor modifica in timp culoarea, dar si culoarea si gustul alimentelor. Cuprul se decoloreaza si se zgarie foarte usor, insa un vas de cupru va face minuni atunci cand vrei sa bati ouale- datorita ionilor de cupru, se obtine un volum maxim de spuma.
Compromisul in cazul ustensilelor de bucatarie il reprezinta otelul inoxidabil, sau inoxul. Ofera o rata medie de incalzire si conducere a caldurii, este rezistent, usor de curatat si ne-reactiv. Poti gasi chiar si vase care au, pe langa inox, un strat suplimentar de aluminiu intre doua de inox, crescandu-le astfel calitatile in bucatarie.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtPana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de...
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietajGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii