Alege-ti cele mai bune ajutoare in bucatarie

Ce factori te detemina sa iti alegi 'ajutoarele in bucatarie'? De cele mai multe ori, pretul este cel care are ultimul cuvant. Uneori, suntem atrase de culoare, de stralucirea materialelor sau de contrastele pe care oala minune la va face cu celelalte unelte din bucatarie. Spre deliciul vanzatorilor, inclinarea emotionala si estetica in a cumpara ceva care ne place, dar care se poate intampla sa nu fie de calitate, exista o serie de capcane chiar si la produsele de bucatarie. Aceste capcane declanseaza 'cumpararea de impuls'. Daca insa iti doresti sa ai o bucatarie echipata cu ceva mai mult decat niste culori dragute si niste contraste energizante, trebuie sa fii foarte atenta atunci cand iti procuri ustensilele atat de necesare.

In primul rand trebuie sa tii cont de materialul din care este fabricata ustensila; cuprul este cel mai scump insa si cel mai bun conductor de caldura. O caldura imprastiata uniform si constant asigura un gatit mai rapid dar si o coacere uniforma. Vei gasi oale si tigai din inox, un conductor bun, combinat cu aluminiu, un conductor si mai bun; problema in acest caz este dispersia neuniforma a caldurii si crearea unor 'puncte fierbinti' care iti vor compromite mancarea. O tigaie care distribuie uniform caldura, va raspunde la fel de repede si scaderii de temperatura, asa ca vei avea un mai bun control asupra intensitatii temperaturii.

Problema vaselor din cupru (in afara de pret) este reactivitatea. Cuprul, aluminiul si in unele cazuri, fierul, sunt metale reactive. Acest lucru inseamna ca ele se vor combina chimic cu unele substante din alimente, cu acizi, si isi vor modifica in timp culoarea, dar si culoarea si gustul alimentelor. Cuprul se decoloreaza si se zgarie foarte usor, insa un vas de cupru va face minuni atunci cand vrei sa bati ouale- datorita ionilor de cupru, se obtine un volum maxim de spuma.

Compromisul in cazul ustensilelor de bucatarie il reprezinta otelul inoxidabil, sau inoxul. Ofera o rata medie de incalzire si conducere a caldurii, este rezistent, usor de curatat si ne-reactiv. Poti gasi chiar si vase care au, pe langa inox, un strat suplimentar de aluminiu intre doua de inox, crescandu-le astfel calitatile in bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Desert inghetata de ciocolata cu rom
Bucataras.RO

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Retete de suflet De obicei imi plac dulciurile acrisoare, insa gustul intens de ciocolata este ceva special pe care nimeni...

Desert inghetata de ciocolata cu rom
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)