Se spune ca gusturile, preferintele, chiar si constitutia adultului de peste ani se formeaza in copilarie. Si ca dependenta noastra de dulce, de atunci si de acolo vine. Nu zic ba, mai ales ca simt asta deseori, dar nu mi-as da copilaria pe 10 siluete de tip XS. Jur pe rosul fructelor din delicioasa prajitura cu visine. Ispita lui "vreau ceva bun" Pentru ca este perioada in care suntem cei mai influentabili, chiar si alimentar vorbind, copilaria va scoate capul din frigiderul nostru cand ne va fi lumea mai draga sau, dupa caz, mai grea. Daca atunci cand ne juleam genunchii si plangeam de ne auzeau colegii de joaca din cartierul vecin, iar mama ne imbuna cu un un chec pufos atunci si cand vom fi adulti in toata firea vom avea tendinta sa cerem ceva bun cand ne e greu. Sau, daca primeam o prajitura care ni se topea in gura drept recompensa pentru un 10 la matematica (nu era cazul meu) sau pentru coronita de la sfarsit de an scolar, vom trage uneori, inconstient, spre o cofetarie cand vom avea ceva de sarbatorit. Nici nu stiti voi cu cate cisterne cu lapte de pasare venite din Craiova natala pana in Bucurestiul studentesc mi-am stins eu mahnirile iubirilor pierdute. Sau cate torturi nu i-am cerut bunicii sa-mi puna prin mecanicul de accelerat, cand aveam ceva de sarbatorit. Ne place au ba, suntem ceea ce am mancat. Putem schimba asta, nu e ca si cum ne-au fost tatuate prajiturelele in frunte. Dar eu una nu vreau. Vreau sa raman fetita aceea care se topeste in fata unui ecler cu gustul de pe cand avea 5 ani si care trage apoi la sala ca o adulta urmarita de grija siluetei. Cu povesti savuroase despre dieta va astept zilnic pe www.pofticioasa.ro!
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii