"Amor a la mexicana"

(0)
admin postat de
Inainte de sosirea spaniolilor in Mexic nu erau cunoscute nici grasimea nici uleiul de masline. Hrana era coapta, fiarta in apa sau aburi, cateodata coacerea fiind facuta in gropi sapate in pamant.





Bucataria mexicana nu ar mai fi aceeasi fara nenumaratele soiuri de ardei, dintre care o buna parte sunt foarte iuti. Alte condimente sunt: chimion, scortisoara, cuisoare, coriandru, oregano, ceapa, usturoi si sucurile de lamaie si lamaie verde (limes). In plus, rosiile, fructele de avocado si bananele joaca un rol important in bucataria mexicana.





Si bucataria mexicana a fost imbogatita cu produse din

Europa. in Mexic nu se cunoastea carnea de vita, ci se consuma doar carne de

porc, pasare, vanat, broaste testoase si carne de iepure.





Un ingredient de baza care provine tot din Mexic si a

cucerit intreaga lume, este porumbul. Cu 8000 de ani in urma a fost cultivat

porumbul in Mexic si a ramas preparatul cel mai important pentru mexicani.

Acesta creste in aproape toate zonele climaterice. Deseori se planteaza impreuna

cu fasolea si dovleacul.





O delicatesa mexicana originala autentica este mole poblano

– curcan in sos cu zeci de ingrediente, printre care ardei iute si ciocolata.

Altele delicatese mexicane:



Tortilla este un fel de lipie facuta din faina de porumb si este de fapt painea

mexicanilor. De obicei se prepara dintr-o

faina de porumb speciala. Pentru aceasta, boabele de ...
porumb sunt fierte in apa,

astfel incat coaja tare se crapa.

Fajita (se pronunta fahita) o mancare care de fapt este tortilla cu carne la gratar.

Salsa, un sos special mexican.

Mexicanii consuma tot felul de sosuri, pe care le-au si inclus intr-un top al

iutimii: salsa forte (pasta de chili, sare si ulei de masline), salsa in trei

culori (ceapa, rosie si ardei iute), salsa normal si guacamole (avocado pasat,

rosii verzi, ardei iute, ceapa, usturoi).

Burrito este un fel de

"sandwich” cu tortilla incalzita cu un amestec in interior care

contine fasole, orez si/sau carne.

Taco este o mancare specific

mexicana care are la baza tortilla. Fata de Burrito unde tortila infasoara

continutul, in cazul tacos, tortilla este indoita in forma de U iar continutul

este "la vedere”.

Un desert specific sunt

fructele de nopales (smochine indiene) un cactus ale carui frunze si fructe

sunt comestibile, aceste fructe se folosesc la deserturi, sub forma de sosuri,

dulceturi, compoturi ori salate.

Alte articole cu:
Mexic salsa
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite