Arta culinara de Craciun: savoarea gustului de sarbatoare!

Astfel ca, de pe o masa de Craciun nu ar trebui sa lipseasca piftia din curcan sau din porc, sarmalele (in foi de varza sau de vita) cu mamaliguta si smantana, carnatii din porc, cozonacul sau ciorba. http://www.culinar.ro/retete_culinare/regimuri_alimentare/17/retete-speciale-pentru-sarbatori.htm La aceste mancaruri traditionale, marea majoritate a gospodinelor au adaugat si salata boeuf, devenita, astfel o reteta culinara traditionala. Dulciurile care sfarsesc masa de sarbatoare, sau cu care sunt serviti oaspetii si colindatorii sunt cozonacul, placinta si lipiile. Toate aceste preparate prezinta diversificari in functie de zona etnografica si sunt insotite de bauturi specifice fiecarei zone: tuica, palinca, diverse vinuri. Nucile si ouale ar trebui sa fie nelipsite de pe masa de Craciun, avand o simbolistica complexa asa ca: rezistenta in timp, eternitatea. Daca mancarurile traditionale romanesti de Craciun nu va satisface senzatia unei mese imbelsugate, puteti alege retete culinare exotice sau a retete de dulciuri propuse de bunele noastre gospodine de pe site si forum. Pentru a oferi diversitate mesei dumneavoastra de Craciun si pentru a va indulci invitatii, alegeti un desert extraordinar, usor de preparat, ideal pentru a incheia asa cum se cuvine o masa de Craciun http://www.culinar.ro/forum/categorie/10/Dulciuri/. Daca v-ati plictisit sa preparati aceleasi retete culinare in fiecare an, incercati gustul mancarurilor exotice http://www.culinar.ro/forum/continut/Jocuri-si-concursuri/20858/Subiect-dedicat-postarii-mesajelor-care-participa-la-Concursul-de-Craciun/ Pentru persoanele care tin o cura de slabire sau al caror organism nu permite consumul de grasimi va propunem retete speciale http://www.culinar.ro/forum/categorie/4/Diete-si-regimuri-alimentare/ recomandate pentru a fi in forma ideala in ajunul sarbatorilor si nu numai. Cu ajutorul nostru, veti diversifica si personaliza masa de Craciun, iar prietenii, rudele si invitatii dumneavoastra vor fi mai mult decat multumiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj
Bucataras.RO

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Pana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de...

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa