Astfel ca, de pe o masa de Craciun nu ar trebui sa lipseasca piftia din curcan sau din porc, sarmalele (in foi de varza sau de vita) cu mamaliguta si smantana, carnatii din porc, cozonacul sau ciorba. http://www.culinar.ro/retete_culinare/regimuri_alimentare/17/retete-speciale-pentru-sarbatori.htm La aceste mancaruri traditionale, marea majoritate a gospodinelor au adaugat si salata boeuf, devenita, astfel o reteta culinara traditionala. Dulciurile care sfarsesc masa de sarbatoare, sau cu care sunt serviti oaspetii si colindatorii sunt cozonacul, placinta si lipiile. Toate aceste preparate prezinta diversificari in functie de zona etnografica si sunt insotite de bauturi specifice fiecarei zone: tuica, palinca, diverse vinuri. Nucile si ouale ar trebui sa fie nelipsite de pe masa de Craciun, avand o simbolistica complexa asa ca: rezistenta in timp, eternitatea. Daca mancarurile traditionale romanesti de Craciun nu va satisface senzatia unei mese imbelsugate, puteti alege retete culinare exotice sau a retete de dulciuri propuse de bunele noastre gospodine de pe site si forum. Pentru a oferi diversitate mesei dumneavoastra de Craciun si pentru a va indulci invitatii, alegeti un desert extraordinar, usor de preparat, ideal pentru a incheia asa cum se cuvine o masa de Craciun http://www.culinar.ro/forum/categorie/10/Dulciuri/. Daca v-ati plictisit sa preparati aceleasi retete culinare in fiecare an, incercati gustul mancarurilor exotice http://www.culinar.ro/forum/continut/Jocuri-si-concursuri/20858/Subiect-dedicat-postarii-mesajelor-care-participa-la-Concursul-de-Craciun/ Pentru persoanele care tin o cura de slabire sau al caror organism nu permite consumul de grasimi va propunem retete speciale http://www.culinar.ro/forum/categorie/4/Diete-si-regimuri-alimentare/ recomandate pentru a fi in forma ideala in ajunul sarbatorilor si nu numai. Cu ajutorul nostru, veti diversifica si personaliza masa de Craciun, iar prietenii, rudele si invitatii dumneavoastra vor fi mai mult decat multumiti.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugareteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei coptIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii