Gelatina foi Se poate inlocui cu: amidon de porumb sau maizena ( 1 lingura cu varf la 100 g de aluat) Alte intrebuintari: pentru a ingrosa preparate cum sunt budinca sau panna cotta. Praf de copt Se poate inlocui cu: bicarbonat de sodiu (1/2 lingurita inlocuieste 5 g de praf de copt). Albusuri batute spuma tare (2-3 albusuri inlocuiesc un plic praf de copt) Alte intrebuintari: pentru a mentine aluatul de biscuiti mai moale Amidon si faina Se poate inlocui cu: faina "00" Alte intrebuintari: pentru a creste mai bine prajiturile cu fructe la cuptor Pandispan Se poate inlocui cu: biscuiti saviordi Alte intrebuintari: pentru prepararea bazei diferitelor retete de deserturi Vanilina sau pastaia de vanilie
Se poate inlocui cu: coaja de lamaie sau de portocala, intrega sau razuita Alte intrebuintari: pentru aromatizarea cremelor si aluaturilor dulci Zahar Se poate inlocui cu: miere Alte intrebuintari: pentru indulcirea diferitelor retete de dulce care se coc la cuptor Zahar pudra Se poate inlocui cu: zahar semi-pudra Alte intrebuintari: pentru a presara pe deasupra prajiturilor, pentru a prepara frisca batuta

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii