Cand lipseste un ingredient: trucuri si sugestii

Gelatina foi Se poate inlocui cu: amidon de porumb sau maizena ( 1 lingura cu varf la 100 g de aluat) Alte intrebuintari: pentru a ingrosa preparate cum sunt budinca sau panna cotta. Praf de copt Se poate inlocui cu: bicarbonat de sodiu (1/2 lingurita inlocuieste 5 g de praf de copt). Albusuri batute spuma tare (2-3 albusuri inlocuiesc un plic praf de copt) Alte intrebuintari: pentru a mentine aluatul de biscuiti mai moale Amidon si faina Se poate inlocui cu: faina "00" Alte intrebuintari: pentru a creste mai bine prajiturile cu fructe la cuptor Pandispan Se poate inlocui cu: biscuiti saviordi Alte intrebuintari: pentru prepararea bazei diferitelor retete de deserturi Vanilina sau pastaia de vanilie
Se poate inlocui cu: coaja de lamaie sau de portocala, intrega sau razuita Alte intrebuintari: pentru aromatizarea cremelor si aluaturilor dulci Zahar Se poate inlocui cu: miere Alte intrebuintari: pentru indulcirea diferitelor retete de dulce care se coc la cuptor Zahar pudra Se poate inlocui cu: zahar semi-pudra Alte intrebuintari: pentru a presara pe deasupra prajiturilor, pentru a prepara frisca batuta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci