Cand lipseste un ingredient: trucuri si sugestii

(0)
admin postat de


Gelatina foi

Se poate inlocui cu:

amidon de porumb sau maizena ( 1 lingura cu varf la 100 g de aluat)

Alte intrebuintari:

pentru a ingrosa preparate cum sunt budinca sau panna cotta.



Praf de copt

Se poate inlocui cu: bicarbonat de sodiu (1/2 lingurita inlocuieste 5 g de praf de copt). Albusuri batute spuma tare (2-3 albusuri inlocuiesc un plic praf de copt)

Alte intrebuintari:

pentru a mentine aluatul de biscuiti mai moale



Amidon si faina

Se poate inlocui cu:

faina "00"

Alte intrebuintari:

pentru a creste mai bine prajiturile cu fructe la cuptor



Pandispan

Se poate inlocui cu:

biscuiti saviordi

Alte intrebuintari:

pentru prepararea bazei diferitelor retete de deserturi



Vanilina sau pastaia de vanilie
Se poate inlocui cu:

coaja de lamaie sau de portocala, intrega sau razuita

Alte intrebuintari:

pentru aromatizarea cremelor si aluaturilor dulci



Zahar

Se poate inlocui cu:

miere

Alte intrebuintari:

pentru indulcirea diferitelor retete de dulce care se coc la cuptor



Zahar pudra

Se poate inlocui cu:

zahar semi-pudra

Alte intrebuintari:

pentru a presara pe deasupra prajiturilor, pentru a prepara frisca batuta
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite