Care este diferenta?

Care e diferenta dintre sarea de masa, sarea kosher si sarea de mare?

Sarea de masa este o sare fina, in care s-au adaugat cateva componente chimice, pentru a putea fi pastrata mai mult timp. Sarea kosher este mai aspra si nu contine aditivi. Ea are un gust mai "curat" si este preferata de bucatari, datorita texturii sale. Sarea de mare este extrasa din apa de mare evaporata; contine o multime de minerale, acest lucru depinzand de locul de unde ea provine. Majoritatea oamenilor considera sarea de mare ca fiind cea mai buna.

Care e diferenta dintre vinul pentru gatit si vinul obisnuit?

Vinul pentru gatit nu are o calitate foarte ridicata si este imbogatit cu diverse saruri si alti agenti de aroma. Nu are un gust deosebit si nu se recomanda folosirea lui in alte scopuri decat pentru gatit.

Care e diferenta intre orezul alb si maro?

Orezul alb este, de fapt, un orez decorticat. Exista, de asemenea, mai multe tipuri de orez si in ceea ce priveste marimea bobului: lung, mediu sau mic/scurt. Orezul de diferite tipuri reactioneaza in mod diferit la gatit. Orezul cu bobul scurt este cel mai bun pentru sushi.

Care e diferenta dintre uleiul de masline light, normal si extra virgin?

Cand maslinele sunt presate pentru prima data pentru extragerea uleiului, presarea initiala produce uleiul cel mai bogat in aroma, uleiul extra virgin. Uleiul extra virgin este folosit pentru salate sau pentru mancarea gata de a fi servita. Uleiul normal a fost rafinat si filtrat. Nu are o aroma atat de intensa. Uleiul light NU este neaparat mai sarac in calorii. De fapt, toate tipurile de ulei de masline au acelasi numar de calorii. Uleiul light a fost rafinat chiar mai mult, si poate fi folosit la prajeli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci