Care este diferenta?

Care e diferenta dintre sarea de masa, sarea kosher si sarea de mare?

Sarea de masa este o sare fina, in care s-au adaugat cateva componente chimice, pentru a putea fi pastrata mai mult timp. Sarea kosher este mai aspra si nu contine aditivi. Ea are un gust mai "curat" si este preferata de bucatari, datorita texturii sale. Sarea de mare este extrasa din apa de mare evaporata; contine o multime de minerale, acest lucru depinzand de locul de unde ea provine. Majoritatea oamenilor considera sarea de mare ca fiind cea mai buna.

Care e diferenta dintre vinul pentru gatit si vinul obisnuit?

Vinul pentru gatit nu are o calitate foarte ridicata si este imbogatit cu diverse saruri si alti agenti de aroma. Nu are un gust deosebit si nu se recomanda folosirea lui in alte scopuri decat pentru gatit.

Care e diferenta intre orezul alb si maro?

Orezul alb este, de fapt, un orez decorticat. Exista, de asemenea, mai multe tipuri de orez si in ceea ce priveste marimea bobului: lung, mediu sau mic/scurt. Orezul de diferite tipuri reactioneaza in mod diferit la gatit. Orezul cu bobul scurt este cel mai bun pentru sushi.

Care e diferenta dintre uleiul de masline light, normal si extra virgin?

Cand maslinele sunt presate pentru prima data pentru extragerea uleiului, presarea initiala produce uleiul cel mai bogat in aroma, uleiul extra virgin. Uleiul extra virgin este folosit pentru salate sau pentru mancarea gata de a fi servita. Uleiul normal a fost rafinat si filtrat. Nu are o aroma atat de intensa. Uleiul light NU este neaparat mai sarac in calorii. De fapt, toate tipurile de ulei de masline au acelasi numar de calorii. Uleiul light a fost rafinat chiar mai mult, si poate fi folosit la prajeli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
1
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
4
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola