Care e diferenta dintre sarea de masa, sarea kosher si sarea de mare?
Sarea de masa este o sare fina, in care s-au adaugat cateva componente chimice, pentru a putea fi pastrata mai mult timp. Sarea kosher este mai aspra si nu contine aditivi. Ea are un gust mai "curat" si este preferata de bucatari, datorita texturii sale. Sarea de mare este extrasa din apa de mare evaporata; contine o multime de minerale, acest lucru depinzand de locul de unde ea provine. Majoritatea oamenilor considera sarea de mare ca fiind cea mai buna.
Care e diferenta dintre vinul pentru gatit si vinul obisnuit?
Vinul pentru gatit nu are o calitate foarte ridicata si este imbogatit cu diverse saruri si alti agenti de aroma. Nu are un gust deosebit si nu se recomanda folosirea lui in alte scopuri decat pentru gatit.
Care e diferenta intre orezul alb si maro?
Orezul alb este, de fapt, un orez decorticat. Exista, de asemenea, mai multe tipuri de orez si in ceea ce priveste marimea bobului: lung, mediu sau mic/scurt. Orezul de diferite tipuri reactioneaza in mod diferit la gatit. Orezul cu bobul scurt este cel mai bun pentru sushi.
Care e diferenta dintre uleiul de masline light, normal si extra virgin?
Cand maslinele sunt presate pentru prima data pentru extragerea uleiului, presarea initiala produce uleiul cel mai bogat in aroma, uleiul extra virgin. Uleiul extra virgin este folosit pentru salate sau pentru mancarea gata de a fi servita. Uleiul normal a fost rafinat si filtrat. Nu are o aroma atat de intensa. Uleiul light NU este neaparat mai sarac in calorii. De fapt, toate tipurile de ulei de masline au acelasi numar de calorii. Uleiul light a fost rafinat chiar mai mult, si poate fi folosit la prajeli.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii