Care e diferenta dintre sarea de masa, sarea kosher si sarea de mare?
Sarea de masa este o sare fina, in care s-au adaugat cateva componente chimice, pentru a putea fi pastrata mai mult timp. Sarea kosher este mai aspra si nu contine aditivi. Ea are un gust mai "curat" si este preferata de bucatari, datorita texturii sale. Sarea de mare este extrasa din apa de mare evaporata; contine o multime de minerale, acest lucru depinzand de locul de unde ea provine. Majoritatea oamenilor considera sarea de mare ca fiind cea mai buna.
Care e diferenta dintre vinul pentru gatit si vinul obisnuit?
Vinul pentru gatit nu are o calitate foarte ridicata si este imbogatit cu diverse saruri si alti agenti de aroma. Nu are un gust deosebit si nu se recomanda folosirea lui in alte scopuri decat pentru gatit.
Care e diferenta intre orezul alb si maro?
Orezul alb este, de fapt, un orez decorticat. Exista, de asemenea, mai multe tipuri de orez si in ceea ce priveste marimea bobului: lung, mediu sau mic/scurt. Orezul de diferite tipuri reactioneaza in mod diferit la gatit. Orezul cu bobul scurt este cel mai bun pentru sushi.
Care e diferenta dintre uleiul de masline light, normal si extra virgin?
Cand maslinele sunt presate pentru prima data pentru extragerea uleiului, presarea initiala produce uleiul cel mai bogat in aroma, uleiul extra virgin. Uleiul extra virgin este folosit pentru salate sau pentru mancarea gata de a fi servita. Uleiul normal a fost rafinat si filtrat. Nu are o aroma atat de intensa. Uleiul light NU este neaparat mai sarac in calorii. De fapt, toate tipurile de ulei de masline au acelasi numar de calorii. Uleiul light a fost rafinat chiar mai mult, si poate fi folosit la prajeli.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaCulinar prezintă azi o rețetă super simplă și super delicioasă de placinte la tigaie cu branza si cascaval. O gustare...
Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcavalUrzicile sunt o sursă importantă de vitamine (A, B, C), dar și de minerale (fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită...
Urzici picante cu tofu crocantO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului. Pofta buna!
Cheesecake cu capsuniPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaO prajitura care se poate prepara oricand, se face usor, iar daca nu aveti mult timp la dispozitie pentru o pascuta...
Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaciIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii