Ce sa NU congelezi

Fara indoiala, frigiderul si congelatorul sunt niste inventii stralucite. Nu ne-am descurca fara ele. Punct. Mai mult decat atat, tendinta este de a congela cat mai multe produse alimentare, de la mancarea de bebelusi, pana la aluaturi si mancaruri complexe. Rezervele de urgenta stau foarte bine in congelator si, daca bucataria ne este dotata si cu un cuptor cu microunde, putem spune ca avem cina asigurata, chiar si cand ajungem tarziu acasa.

Exista insa o serie de alimente care NU ar trebui congelate; prin congelare ele isi pierd aroma, densitatea si calitatile. Culinar.ro va recomanda sa NU congelati urmatoarele alimente:

-mancarea prajita- primeste un gust neplacut
-sosurile cu faina- au tendinta de a se separa
-vegetalele cu continut mare de apa (rosii, castraveti)
-fructele proaspete- isi pierd culoarea si primesc o culoare maronie
-cartofii-devin fainosi
-pastele
-prajiturile cu blat moale
-usturoiul-aroma se intensifica
-ceapa- isi pierde aroma

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori