Ce sa NU congelezi

(0)
admin postat de




Fara indoiala, frigiderul si congelatorul sunt niste inventii

stralucite. Nu ne-am descurca fara ele. Punct. Mai mult decat atat,

tendinta este de a congela cat mai multe produse alimentare, de la

mancarea de bebelusi, pana la aluaturi si mancaruri complexe. Rezervele

de urgenta stau foarte bine in congelator si, daca bucataria ne este

dotata si cu un cuptor cu microunde, putem spune ca avem cina

asigurata, chiar si cand ajungem tarziu acasa.



Exista insa o serie de alimente care NU ar trebui congelate; prin

congelare ele isi pierd aroma, densitatea si calitatile. Culinar.ro va

recomanda sa NU congelati urmatoarele alimente:





-mancarea prajita- primeste un gust neplacut


-sosurile cu faina- au tendinta de a se separa


-vegetalele cu continut mare de apa (rosii, castraveti)


-fructele proaspete- isi pierd culoarea si primesc o culoare maronie


-cartofii-devin fainosi


-pastele


-prajiturile cu blat moale


-usturoiul-aroma se intensifica


-ceapa- isi pierde aroma
Alte articole cu:
congelator
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite