Ce sa NU congelezi

Fara indoiala, frigiderul si congelatorul sunt niste inventii stralucite. Nu ne-am descurca fara ele. Punct. Mai mult decat atat, tendinta este de a congela cat mai multe produse alimentare, de la mancarea de bebelusi, pana la aluaturi si mancaruri complexe. Rezervele de urgenta stau foarte bine in congelator si, daca bucataria ne este dotata si cu un cuptor cu microunde, putem spune ca avem cina asigurata, chiar si cand ajungem tarziu acasa.

Exista insa o serie de alimente care NU ar trebui congelate; prin congelare ele isi pierd aroma, densitatea si calitatile. Culinar.ro va recomanda sa NU congelati urmatoarele alimente:

-mancarea prajita- primeste un gust neplacut
-sosurile cu faina- au tendinta de a se separa
-vegetalele cu continut mare de apa (rosii, castraveti)
-fructele proaspete- isi pierd culoarea si primesc o culoare maronie
-cartofii-devin fainosi
-pastele
-prajiturile cu blat moale
-usturoiul-aroma se intensifica
-ceapa- isi pierde aroma

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc