Fara indoiala, frigiderul si congelatorul sunt niste inventii
stralucite. Nu ne-am descurca fara ele. Punct. Mai mult decat atat,
tendinta este de a congela cat mai multe produse alimentare, de la
mancarea de bebelusi, pana la aluaturi si mancaruri complexe. Rezervele
de urgenta stau foarte bine in congelator si, daca bucataria ne este
dotata si cu un cuptor cu microunde, putem spune ca avem cina
asigurata, chiar si cand ajungem tarziu acasa.
Exista insa o serie de alimente care NU ar trebui congelate; prin
congelare ele isi pierd aroma, densitatea si calitatile. Culinar.ro va
recomanda sa NU congelati urmatoarele alimente:
-mancarea prajita- primeste un gust neplacut
-sosurile cu faina- au tendinta de a se separa
-vegetalele cu continut mare de apa (rosii, castraveti)
-fructele proaspete- isi pierd culoarea si primesc o culoare maronie
-cartofii-devin fainosi
-pastele
-prajiturile cu blat moale
-usturoiul-aroma se intensifica
-ceapa- isi pierde aroma
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe