Cea mai scumpa sampanie din lume: 4.166 euro sticla

Precedentul record era detinut de o editie limitata de 10 sticle de Jéroboams (sticle de trei litri) de Dom Pérignon (marca detinuta de grupul de produse de lux LVMH), vandute fiecare la un pret de 12.000 de euro pe sticla, sau 4.000 de euro pentru un litru, cu prilejul Festivalului de la Cannes in 2005. Perrier-Jouët, care vizeaza o comunitate de oameni super-bogati, a anuntat ca isi va concentra vanzarile pe sapte piete( SUA, Marea Britanie, Japonia, Rusia, Elvetia si Franta) cu aproximativ 15 lazi alocate pentru fiecare tara. 'Vom vinde aceste lazi unui numar de 100 de persoane din intreaga lume, care isi vor permite luxul ultim, sa-si produca propria sampanie', a declarat directorul de comunicare de la Perrier-Jouët, Olivier Cavil. 'Fiecare cumparator va veni la Epernay (estul Frantei) unde, in prezenta sefului de crama, Hervé Deschamps, vor putea sa-si aleaga compozitia (zahar si vinuri din diferiti ani) care va compune sampania personalizata pe care o vor achizitiona', a explicat Olivier Cavil. Pernod Ricard, al doilea producator mondial de vinuri si bauturi spirtoase, a revenit pe piata sampaniei in anul 2005, cand a achizitionat marcile Mumm si Perrier-Jouët, odata cu preluarea grupului britanic Allied Domecq. In prezent, Pernod Ricard ocupa locul patru in topul celor mai mari producatori mondiali de sampanie, sector care cunoaste o crestere solida (338,7 milioane de sticle vandute in 2007, in crestere cu 7,3 procente comparativ cu 2006). Exporturile de vin si bauturi spirtoase au adus Frantei, in 2007, venituri record de 9,34 miliarde euro, in crestere cu 6,9 procente fata de 2006, a anuntat luna trecuta Philippe Castéja, presedintele Federatiei exportatorilor de vin si bauturi spirtoase din Franta (FEVS). Pe categorii de produse, exporturile de vinuri 'linistite' (toate vinurile mai putin vinul spumant) s-au situat la 4,16 miliarde euro (in crestere cu 2,6 procente in termeni de volum, dar in crestere cu 7,1 procente in termeni de valoare), exporturile de sampanie s-au situat la 2,36 miliarde euro (in crestere cu 10,4 procente in termeni de valoare), iar exporturile de coniac s-au cifrat la 1,68 miliarde euro (in crestere cu 11,9 procente).

sursa: Rompres

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita