Precedentul record era detinut de o editie limitata de 10 sticle de Jéroboams (sticle de trei litri) de Dom Pérignon (marca detinuta de grupul de produse de lux LVMH), vandute fiecare la un pret de 12.000 de euro pe sticla, sau 4.000 de euro pentru un litru, cu prilejul Festivalului de la Cannes in 2005. Perrier-Jouët, care vizeaza o comunitate de oameni super-bogati, a anuntat ca isi va concentra vanzarile pe sapte piete( SUA, Marea Britanie, Japonia, Rusia, Elvetia si Franta) cu aproximativ 15 lazi alocate pentru fiecare tara. 'Vom vinde aceste lazi unui numar de 100 de persoane din intreaga lume, care isi vor permite luxul ultim, sa-si produca propria sampanie', a declarat directorul de comunicare de la Perrier-Jouët, Olivier Cavil. 'Fiecare cumparator va veni la Epernay (estul Frantei) unde, in prezenta sefului de crama, Hervé Deschamps, vor putea sa-si aleaga compozitia (zahar si vinuri din diferiti ani) care va compune sampania personalizata pe care o vor achizitiona', a explicat Olivier Cavil. Pernod Ricard, al doilea producator mondial de vinuri si bauturi spirtoase, a revenit pe piata sampaniei in anul 2005, cand a achizitionat marcile Mumm si Perrier-Jouët, odata cu preluarea grupului britanic Allied Domecq. In prezent, Pernod Ricard ocupa locul patru in topul celor mai mari producatori mondiali de sampanie, sector care cunoaste o crestere solida (338,7 milioane de sticle vandute in 2007, in crestere cu 7,3 procente comparativ cu 2006). Exporturile de vin si bauturi spirtoase au adus Frantei, in 2007, venituri record de 9,34 miliarde euro, in crestere cu 6,9 procente fata de 2006, a anuntat luna trecuta Philippe Castéja, presedintele Federatiei exportatorilor de vin si bauturi spirtoase din Franta (FEVS). Pe categorii de produse, exporturile de vinuri 'linistite' (toate vinurile mai putin vinul spumant) s-au situat la 4,16 miliarde euro (in crestere cu 2,6 procente in termeni de volum, dar in crestere cu 7,1 procente in termeni de valoare), exporturile de sampanie s-au situat la 2,36 miliarde euro (in crestere cu 10,4 procente in termeni de valoare), iar exporturile de coniac s-au cifrat la 1,68 miliarde euro (in crestere cu 11,9 procente).
sursa: Rompres
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtPana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de...
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietajGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii