Cea mai scumpa sampanie din lume: 4.166 euro sticla

Precedentul record era detinut de o editie limitata de 10 sticle de Jéroboams (sticle de trei litri) de Dom Pérignon (marca detinuta de grupul de produse de lux LVMH), vandute fiecare la un pret de 12.000 de euro pe sticla, sau 4.000 de euro pentru un litru, cu prilejul Festivalului de la Cannes in 2005. Perrier-Jouët, care vizeaza o comunitate de oameni super-bogati, a anuntat ca isi va concentra vanzarile pe sapte piete( SUA, Marea Britanie, Japonia, Rusia, Elvetia si Franta) cu aproximativ 15 lazi alocate pentru fiecare tara. 'Vom vinde aceste lazi unui numar de 100 de persoane din intreaga lume, care isi vor permite luxul ultim, sa-si produca propria sampanie', a declarat directorul de comunicare de la Perrier-Jouët, Olivier Cavil. 'Fiecare cumparator va veni la Epernay (estul Frantei) unde, in prezenta sefului de crama, Hervé Deschamps, vor putea sa-si aleaga compozitia (zahar si vinuri din diferiti ani) care va compune sampania personalizata pe care o vor achizitiona', a explicat Olivier Cavil. Pernod Ricard, al doilea producator mondial de vinuri si bauturi spirtoase, a revenit pe piata sampaniei in anul 2005, cand a achizitionat marcile Mumm si Perrier-Jouët, odata cu preluarea grupului britanic Allied Domecq. In prezent, Pernod Ricard ocupa locul patru in topul celor mai mari producatori mondiali de sampanie, sector care cunoaste o crestere solida (338,7 milioane de sticle vandute in 2007, in crestere cu 7,3 procente comparativ cu 2006). Exporturile de vin si bauturi spirtoase au adus Frantei, in 2007, venituri record de 9,34 miliarde euro, in crestere cu 6,9 procente fata de 2006, a anuntat luna trecuta Philippe Castéja, presedintele Federatiei exportatorilor de vin si bauturi spirtoase din Franta (FEVS). Pe categorii de produse, exporturile de vinuri 'linistite' (toate vinurile mai putin vinul spumant) s-au situat la 4,16 miliarde euro (in crestere cu 2,6 procente in termeni de volum, dar in crestere cu 7,1 procente in termeni de valoare), exporturile de sampanie s-au situat la 2,36 miliarde euro (in crestere cu 10,4 procente in termeni de valoare), iar exporturile de coniac s-au cifrat la 1,68 miliarde euro (in crestere cu 11,9 procente).

sursa: Rompres

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
3
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Tocana de hribi
Bucataras.RO

Tocana de hribi

Imi plac hribii sa-i culeg, imi plac hribii sa-i gatesc si imi plac hribii sa-i mananc. Reteta de fata este de post

Tocana de hribi
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori