Cum facem inghetata de casa?

Cum facem inghetata de casa?

Pentru a obtine acea lingura de inghetata de casa delicioasa si cremoasa trebuie in primul rand sa lasam fantezia deoparte si sa incepem cu o reteta de baza de inghetata de vanilie. Nu va ganditi unde sa cautati reteta perfecta de inghetata de vanilie, am gasit-o noi si v-o prezentam in cele ce urmeaza. Inghetata de casa simpla si cremoasa Orice inghetata buna incepe cu o baza buna, care in esenta este formata din lapte si zahar, cateodata si oua care sunt gatite pana la ingrosare, racite si apoi inghetate. Daca ati facut vreodata budinca de casa sau crema de zahar ars jumatate din treaba este facuta. In retetele de inghetata frantuzesti galbenusurile sunt adaugate pentru ca ofera o textura mai densa dar este usor sa gatesti ouale prea mult, mai ales daca esti incepator. Mai exista si varianta unei inghetate pe baza de Philadelphia, sau reteta americana de inghetata ce se bazeaza indeosebi pe lapte, zahar si diferite arome. Aceasta din urma fiind metoda cea mai simpla dar nu si cea care ofera textura moale, matasoasa. Pentru a nu face compromisuri in ceea ce priveste textura, dar si pentru a pastra lucrurile simple - sa nu uitam ca traim in secolul vitezei - ouale din inghetata pot fi inlocuite cu succes cu amidon de porumb, astfel disparand si teama obtinerii unei omlete inghetate. Odata ce baza este facuta incepe procesul obtinerii inghetatei: mixarea si inghetarea. Cea mai simpla metoda pentru a face aceste lucruri este cu masina de facut inghetata. Este si cea mai usoara metoda pentru ca face toata treaba in locul nostru dar necesita investitie intr-o masina de inghetata. Daca nu esti dispus sa investesti intr-o masina de facut inghetata, trebuie sa torni baza inghetatei intr-un vas inghetat si sa alternezi intre inghetat si amestecat viguros o data la 30 de minute de stat la congelator. Amestecatul constant este foarte important deoarece previne formarea cristalelor de gheata. Dupa ce am obtinut baza perfecta ar fi pacat sa ne "bucuram" de o inghetata plina de cristale de gheata, nu-i asa? Dupa ce am facut inghetata de baza posibilitatile aromelor sunt infinite: poti adauga extract de cafea, sos de caramel, fructe sau bucati de biscuiti. Orice aroma ai alege satisfactia unei inghetate de case cremoase simpla, cu aroma de vanilie, este garantata, iar noi iti oferim o varietate larga de retete de inghetata de unde poti sa alegi. Reteta de baza de inghetata de vanilie 250ml lapte de vaca 250ml lapte de vaca cu continut scazut de grasime 100g zahar un varf de sare 3 linguri amidon de porumb 1 lingura extract de vanilie   Intr-o oala medie cu fundul mai gros pune 50ml din laptele gras de vaca impreuna cu cel cu continut scazut de grasime, sarea si zaharul. Lasa amestecul la foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, fara a arde laptele. Intr-un alt bol amesteca bine amidonul cu laptele gras de vaca ramas, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Toarna apoi in fir subtire laptele amestecat cu amidonul in amestecul cald (oala e la foc mediu), amestecand constant, pana se ingroasa si ajunge din nou la punctul de fierbere. Da focul la mic si mai lasa inca 5 minute in care amesteci mereu pana se ingroasa si mai tare. Adauga apoi extractul de vanilie. Toarna tot amestecul intr-un bol si raceste-l pe cuburi de gheata. Lasa amestecul sa se raceasca la frigider pentru cateva ore. Apoi ai optiunea de a folosi masina de inghetata sau de a face totul manual. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia