Cum facem inghetata de casa?

(0)
admin postat de
Pentru a obtine acea lingura de inghetata de casa delicioasa si cremoasa trebuie in primul rand sa lasam fantezia deoparte si sa incepem cu o reteta de baza de inghetata de vanilie. Nu va ganditi unde sa cautati reteta perfecta de inghetata de vanilie, am gasit-o noi si v-o prezentam in cele ce urmeaza.

Inghetata de casa simpla si cremoasa

Orice inghetata buna incepe cu o baza buna, care in esenta este formata din lapte si zahar, cateodata si oua care sunt gatite pana la ingrosare, racite si apoi inghetate. Daca ati facut vreodata budinca de casa sau crema de zahar ars jumatate din treaba este facuta.



In retetele de inghetata frantuzesti galbenusurile sunt adaugate pentru ca ofera o textura mai densa dar este usor sa gatesti ouale prea mult, mai ales daca esti incepator. Mai exista si varianta unei inghetate pe baza de Philadelphia, sau reteta americana de inghetata ce se bazeaza indeosebi pe lapte, zahar si diferite arome. Aceasta din urma fiind metoda cea mai simpla dar nu si cea care ofera textura moale, matasoasa. Pentru a nu face compromisuri in ceea ce priveste textura, dar si pentru a pastra lucrurile simple - sa nu uitam ca traim in secolul vitezei - ouale din inghetata pot fi inlocuite cu succes cu amidon de porumb, astfel disparand si teama obtinerii unei omlete inghetate.

Odata ce baza este facuta incepe procesul obtinerii inghetatei: mixarea si inghetarea. Cea mai ...
simpla metoda pentru a face aceste lucruri este cu masina de facut inghetata. Este si cea mai usoara metoda pentru ca face toata treaba in locul nostru dar necesita investitie intr-o masina de inghetata.

Daca nu esti dispus sa investesti intr-o masina de facut inghetata, trebuie sa torni baza inghetatei intr-un vas inghetat si sa alternezi intre inghetat si amestecat viguros o data la 30 de minute de stat la congelator. Amestecatul constant este foarte important deoarece previne formarea cristalelor de gheata. Dupa ce am obtinut baza perfecta ar fi pacat sa ne "bucuram" de o inghetata plina de cristale de gheata, nu-i asa?

Dupa ce am facut inghetata de baza posibilitatile aromelor sunt infinite: poti adauga extract de cafea, sos de caramel, fructe sau bucati de biscuiti. Orice aroma ai alege satisfactia unei inghetate de case cremoase simpla, cu aroma de vanilie, este garantata, iar noi iti oferim o varietate larga de retete de inghetata de unde poti sa alegi.

Reteta de baza de inghetata de vanilie

250ml lapte de vaca

250ml lapte de vaca cu continut scazut de grasime

100g zahar

un varf de sare

3 linguri amidon de porumb

1 lingura extract de vanilie



 

Intr-o oala medie cu fundul mai gros pune 50ml din laptele gras de vaca impreuna cu cel cu continut scazut de grasime, sarea si zaharul. Lasa amestecul la foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, fara a arde laptele.

Intr-un alt bol amesteca bine amidonul cu laptele gras de vaca ramas, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Toarna apoi in fir subtire laptele amestecat cu amidonul in amestecul cald (oala e la foc mediu), amestecand constant, pana se ingroasa si ajunge din nou la punctul de fierbere. Da focul la mic si mai lasa inca 5 minute in care amesteci mereu pana se ingroasa si mai tare. Adauga apoi extractul de vanilie. Toarna tot amestecul intr-un bol si raceste-l pe cuburi de gheata. Lasa amestecul sa se raceasca la frigider pentru cateva ore.

Apoi ai optiunea de a folosi masina de inghetata sau de a face totul manual.

Pofta buna!












recomandari

Bineinteles, cea mai buna inghetata este cea facuta in casa, pentru ca astfel putem obtine un desert racoritor ...

citește—

 
Prima recolta de pepeni a fost consemnata oficial acum aproape 5000 de ani, in Egipt.

In ...

citește—

 
Caisele contin 84-88 % apa, 7-16 % zaharuri, acizi (citric si malic), pectine, tanoide, proteine, ...

citește—

Pe urmele dovleceilor Dovleceii vin din America si apartin familiei cucurbitaceelor. Arheologii au descoperit ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite