Cum sa coci placinta si tarta perfecta

Cum sa coci placinta si tarta perfecta

Ti-am pregatit cateva trucuri si sfaturi despre cum sa obtii aluaturi de tarta si placinte reusite. Odata ce vei incerca reteta de baza de tarta, vei putea face orice desert implica acest aluat. Reteta de baza de aluat dulce de tarta: 115g unt
50g zahar (preferabil fin)
1 ou
200g faina 1 vf sare Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana cand e cremos. Mixati bine, timp indelungat, pana se dizolva tot zaharul, acesta fiind un aspect foarte important pentru un aluat de tarta reusit.   Se adauga apoi oul si se mixeaza bine, dupa care se adauga faina si se mizeaza pana cand se fac gramajoare de aluat. Apoi se aduna tot aluatul de tarta intr-o bila invelita in folie alimentara si trebuie sa stea la frigider pentru cel putin 30 de minute. Daca vi se pare mai usor puteti intinde aluatul in tava in care urmeaza a fi copt, ce-i drept acest aluat tinde sa fie mai sfaramicios si lipicios. Tapetati tava cu hartie de copt, puneti aluatul in mijloc, si intindeti-l bine pe toata suprafata, si pe pereti. Daca faci aluatul bila si il lasi la frigider, intinde-l pe o suprafata infainata, si ruleaza-l pe sucitoare, dupa care aseaza-l cu grija in tava. Lasa mai mult in interior, ca sa poti sa il asezi pe fundul tavii fara sa trebuiasca sa-l intinzi si sa-l rupi. Poti de asemenea sa-l intinzi intre doua coale de hartie cerata sau folie alimentara, si apoi sa-l asezi cu grija in tava. Apoi mai aseaza-l 15 minute la frigider inainte sa-l coci in orb (adica fara umplutura) de obicei cu niste boabe de fasole pe fund, pentru ca aluatul sa nu se ridice. Odata ce ai incercat acest aluat poti prepara orice reteta de tarta iti face cu ochiul.   Sfaturi pentru placinte si tarte reusite: Pentru a evita crearea unei zone umede si moi la suprafata placintelor si tartelor, in special la cele cu dovleac, sparge un ou din cele folosite pentru umplutura separat pe placinta necoapta si intinde-l pana cand albusul acopera suprafata intreaga.
Pentru un aspect estetic, foloseste o pensula pentru a intinde uniform spuma de albus de peste placinta, inainte de a o coace.

Poti gati o placinta excelenta intr-un cuptor special pentru pizza; acesta absoarbe umezeala in exces si placinta va avea o crusta crocanta.

Pentru o tarta "cu etaj”, inainte de a aplica partea superioara, stropeste prima tarta cu putina apa- astfel, cele doua tarte vor fi atasate mult mai bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj
Bucataras.RO

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Pana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de...

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa