Cum sa coci placinta si tarta perfecta

Cum sa coci placinta si tarta perfecta

Ti-am pregatit cateva trucuri si sfaturi despre cum sa obtii aluaturi de tarta si placinte reusite. Odata ce vei incerca reteta de baza de tarta, vei putea face orice desert implica acest aluat. Reteta de baza de aluat dulce de tarta: 115g unt
50g zahar (preferabil fin)
1 ou
200g faina 1 vf sare Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana cand e cremos. Mixati bine, timp indelungat, pana se dizolva tot zaharul, acesta fiind un aspect foarte important pentru un aluat de tarta reusit.   Se adauga apoi oul si se mixeaza bine, dupa care se adauga faina si se mizeaza pana cand se fac gramajoare de aluat. Apoi se aduna tot aluatul de tarta intr-o bila invelita in folie alimentara si trebuie sa stea la frigider pentru cel putin 30 de minute. Daca vi se pare mai usor puteti intinde aluatul in tava in care urmeaza a fi copt, ce-i drept acest aluat tinde sa fie mai sfaramicios si lipicios. Tapetati tava cu hartie de copt, puneti aluatul in mijloc, si intindeti-l bine pe toata suprafata, si pe pereti. Daca faci aluatul bila si il lasi la frigider, intinde-l pe o suprafata infainata, si ruleaza-l pe sucitoare, dupa care aseaza-l cu grija in tava. Lasa mai mult in interior, ca sa poti sa il asezi pe fundul tavii fara sa trebuiasca sa-l intinzi si sa-l rupi. Poti de asemenea sa-l intinzi intre doua coale de hartie cerata sau folie alimentara, si apoi sa-l asezi cu grija in tava. Apoi mai aseaza-l 15 minute la frigider inainte sa-l coci in orb (adica fara umplutura) de obicei cu niste boabe de fasole pe fund, pentru ca aluatul sa nu se ridice. Odata ce ai incercat acest aluat poti prepara orice reteta de tarta iti face cu ochiul.   Sfaturi pentru placinte si tarte reusite: Pentru a evita crearea unei zone umede si moi la suprafata placintelor si tartelor, in special la cele cu dovleac, sparge un ou din cele folosite pentru umplutura separat pe placinta necoapta si intinde-l pana cand albusul acopera suprafata intreaga.
Pentru un aspect estetic, foloseste o pensula pentru a intinde uniform spuma de albus de peste placinta, inainte de a o coace.

Poti gati o placinta excelenta intr-un cuptor special pentru pizza; acesta absoarbe umezeala in exces si placinta va avea o crusta crocanta.

Pentru o tarta "cu etaj”, inainte de a aplica partea superioara, stropeste prima tarta cu putina apa- astfel, cele doua tarte vor fi atasate mult mai bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Prajitura cu gem si nuca (de post)
Bucataras.RO

Prajitura cu gem si nuca (de post)

In filmul de mai jos puteti vedea cum am preparat eu aceasta prajitura, nu trebuie sa-l ratati!!

Prajitura cu gem si nuca (de post)
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia