Cum sa prepari cel mai bun cus cus!

In Maroc se foloseste un fel de gris care se macina mai gros si apoi se fierbe la aburi. Acest proces este lung si obositor, pentra ca boabele de gris trebuie fierte de mai multe ori pentru a obtine un rezultat satisfacator.

Pentru ca procesul este destul de complicat, la noi exista in supermarketuri cus cus gata fiert, pe care il putem gati acasa.

Cel mai important este sa pregatiti dinainte un mix de condimente, pentru ca afara acestea, mancarea nu va avea niciun gust!

Acest mix se poate face din: boabe de piper negru, ghimbir, nucsoara, curry, condimente marocane pentru cus-cus, sare, usturoi praf, ardei iute chili. Se amesteca intr-un mojar, pana se obtine un praf uniform, de culoare maro deschis.

In acest timp poti prepara cus cus-ul gata cumparat. Cea mai simpla metoda este sa-l prepari ca si orezul. Pui putin unt intr-o tigaie neaderent, adaugi coua-cous, il prajesti putin, adaugi apa si il fierbi la foc potrivit, pana lichidul se absoarbe.

Insa cel mai bine ar fi sa urmati instructiunile de pe ambalajul cous-cous-ului, pentru a fi siguri ca obtineti ceva... comestibil.

Dupa ce ati preparat cus cus-ul, il lasati la racit, adaugati putina zeama de lamaie, ulei si mix-ul de condimente (daca nu l-ati pus deja la fierbere).

Alaturi de cous-cous se poate servi o intreaga paleta de alimente, ca legume si fructe proaspete, carne sau peste si chiar ciocolata sau crema de vanilie. Poti face o salata minunata din cous-cous, rosii, castraveti, ceapa, menta si patrunjel: toate legumele se taie si se adauga in amestecul cous-cous, iar apoi se lasa la rece timp de o ora.

La fel poti gati cous-cous cu fructe de mare prajite in unt si ustuori, cu peste la gratar sau fiert, cu ton la conserva sau cu diverse legume. Nu ezita sa incerci diverse mancaruri exotice pentru ca vei avea o surpriza mai mult decat placuta!

Iata cateva retete cu cus-cus oferite de Culinar.ro!

Salata de couscous
Cus-Cus
Rulouri de carne cu garnitura de couscous
Cus-cus cu sos picant

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa