Cum sa prepari cel mai bun cus cus!

In Maroc se foloseste un fel de gris care se macina mai gros si apoi se fierbe la aburi. Acest proces este lung si obositor, pentra ca boabele de gris trebuie fierte de mai multe ori pentru a obtine un rezultat satisfacator.

Pentru ca procesul este destul de complicat, la noi exista in supermarketuri cus cus gata fiert, pe care il putem gati acasa.

Cel mai important este sa pregatiti dinainte un mix de condimente, pentru ca afara acestea, mancarea nu va avea niciun gust!

Acest mix se poate face din: boabe de piper negru, ghimbir, nucsoara, curry, condimente marocane pentru cus-cus, sare, usturoi praf, ardei iute chili. Se amesteca intr-un mojar, pana se obtine un praf uniform, de culoare maro deschis.

In acest timp poti prepara cus cus-ul gata cumparat. Cea mai simpla metoda este sa-l prepari ca si orezul. Pui putin unt intr-o tigaie neaderent, adaugi coua-cous, il prajesti putin, adaugi apa si il fierbi la foc potrivit, pana lichidul se absoarbe.

Insa cel mai bine ar fi sa urmati instructiunile de pe ambalajul cous-cous-ului, pentru a fi siguri ca obtineti ceva... comestibil.

Dupa ce ati preparat cus cus-ul, il lasati la racit, adaugati putina zeama de lamaie, ulei si mix-ul de condimente (daca nu l-ati pus deja la fierbere).

Alaturi de cous-cous se poate servi o intreaga paleta de alimente, ca legume si fructe proaspete, carne sau peste si chiar ciocolata sau crema de vanilie. Poti face o salata minunata din cous-cous, rosii, castraveti, ceapa, menta si patrunjel: toate legumele se taie si se adauga in amestecul cous-cous, iar apoi se lasa la rece timp de o ora.

La fel poti gati cous-cous cu fructe de mare prajite in unt si ustuori, cu peste la gratar sau fiert, cu ton la conserva sau cu diverse legume. Nu ezita sa incerci diverse mancaruri exotice pentru ca vei avea o surpriza mai mult decat placuta!

Iata cateva retete cu cus-cus oferite de Culinar.ro!

Salata de couscous
Cus-Cus
Rulouri de carne cu garnitura de couscous
Cus-cus cu sos picant

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
3
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
5
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Parteneri
Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata
Bucataras.RO

Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata

Pufoase si delicioase. Ca la bucatarasi acasa

Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga