Cum se face untul de casa?

Cum se face untul de casa?

Este nevoie de 400 ml de caimac sau smantana dulce pe care eu o obtin prin fierberea laptelui si apoi pun oala la frigider. Cand se raceste iau jos caimacul si il pastrez intr-un borcanel la congelator pana se aduna cantitatea necesara unei portii. Se pune caimacul intr-un recipient inalt,eu am folosit cel de la stick blender. Incepe sa bati untul. Dupa un minut obtii o crema,similara la consistenta cu Cremoso din comert. Initial am crezut ca ajunge,dar parca nu arata bine si vorba aia "bate untul pana iese apa". Cand incepe sa se separe si se lipeste untul de tel ai obtinut unt. Prima data nu am aruncat toata apa care a ramas,sa o faceti ca se acreste. A doua oara am pus untul in proasoape de bucatarie absorbante de unica folosinta si am scapat de surplusul de lichid. Incercati si nu o sa va para rau!   Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori