Daca pana acum iti imaginai ca vei gusta din valurile fine de ciocolata numai la ocazii speciale, trebuie sa stii ca fantana de ciocolata a devenit un accesoriu indispensabil bucatariilor celor care se rasfata.
Fantana de ciocolata este un deliciu inovativ, preferat si de vedete: de exemplu, printre cadourile de Craciun primite de Victoria Beckham din partea sotului ei, se numara si o asemenea minunata "masinarie". Dar fantana de ciocolata isi poate gasi la fel de bine locul in bucataria oricui doreste sa se rasfete cu un asemenea accesoriu.
In cazul in care te plictisesti de atata ciocolata, nu trebuie sa ascunzi fantana in dulap: masinaria poate fi umpluta si cu sos de branza sau cu alte tipuri de sosuri. Si, oricum, ciocolata poate fi asezonata cu diverse fructe (capsuni, cirese, struguri, etc.) sau prajiturele. In principiu, pentru o fantana de ciocolata nu foarte mare, e de ajuns sa topiti 3 cani de ciocolata rasa cu o cana de ulei de gatit; daca gustul de ulei este foarte puternic si combinatia nu e pe placul dvs. si al invitatilor, puteti incerca o combinatie cu lecitina alimentara, smantana sau frisca lichida.
Exista fantani de ciocolata de capacitate mare (2-3 kg), dar sunt folosite de obicei la nunti si la alte evenimente; pentru bucataria personala, este recomandabil sa folositi o fantana cu capacitate de 1,5 l de ciocolata.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii