Descopera problema pe care nu credeai ca o ai

(0)
postat de
Moliile de alimente prezinta o amenintare majora asupra sigurantei si caracterului adecvat al alimentelor. SC Johnson lanseaza 'Raid Capcane pentru moliile de alimente' – un produs nou care te ajuta sa identifici prezenta moliilor de alimente in casa ta.

'Raid Capcane pentru moliile de alimente' este un produs indicator, ce contine benzi de hartie adeziva impregnate cu feromoni care atrag moliile masculi. Infestarea alimentelor va fi detectata intr-un stadiu incipient si rezolvata aproape fara efort.

Moliile de alimente, dintre toate insectele pe care le gasesti in casa, sunt mai greu de observat si pot fi confundate cu moliile de haine. Acestea, fie ca sunt ajunse la maturitate, fie ca se afla in stadii inferioare de dezvoltare, sunt atrase de mancare si adeseori se ascund in produsele pe care le depozitezi in dulap: faina, malai, gris, pesmet, tarate, orez, paste, cereale, fulgi de ovaz, porumb si multe altele, chiar si in fructe uscate sau cacao.

'Moliile de alimente dauneaza puternic unei game vaste de produse alimentare atunci cand se afla in preajma lor. Infestarile se pot produce acolo unde exista puncte de inmultire si o sursa de hrana.' afirma Prof. Drd. Eugen Irimia, expert in Calitatea Produselor Alimentare si Protectia Consumatorului.

Moliile de alimente prezinta un real pericol datorita capacitatii lor de vehiculare a unui numar mare de germeni patogeni si mai ales ...
de transmitere a unor boli. Prof. Drd. Eugen Irimia ne-a indicat masurile care au prioritate pentru evitarea dezvoltarii moliilor de alimente: 'Pentru a nu va confrunta cu problema moliilor de alimente, este importanta organizarea corecta a actiunilor de prevenire a infestarii: asigurati o buna igienizare a spatiilor de depozitare, verificati frecvent alimentele aflate in camara, aruncati-le pe cele expirate sau alterate si utilizati produse care depisteaza din timp aparitia moliilor de alimente.' Conform specialistului Eugen Irimia, procedurile de combatere sunt multiple, insa caracteristicile sectorului alimentar limiteaza foarte mult utilizarea mijloacelor specifice de lupta, bazate pe substante insecticide care nu dauneaza organismului uman.

'Raid Capcane pentru moliile de alimente' poate fi plasat fara grija in apropierea alimentelor vizate, deoarece nu contine insecticide si nu are mirosul specific acestora. O capcana actioneaza timp de 6 saptamani iar cantitatea de molii prinse depinde de nivelul infestarii.

Cum functioneaza:
1.Deschideti ambalajul si scoateti banda de hartie.
2.Indepartati portiunea rosie de la capatul benzii adezive si asezati capcana in apropierea alimentelor .
3.Eliminati foita de protectie a suprafetei impregnate cu clei. Capcana este astfel activata, feromonii incep sa se evapore si dispozitivul este gata pentru a atrage moliile.
Utilizati o singura capcana intr-o camara) dulap. Pentru suprafete mai mari activati 2 capcane. Inlocuiti capcana atunci cand este acoperita de molii sau cel mai tarziu dupa 6 saptamani.
Folosind continuu o capcana, puteti detecta prezenta moliilor in stadiu incipient. In momentul cand au fost prinse molii in capcana, scoateti toate alimentele din camara si eliminati-le prin distrugere. Curatati camara cu detergent si apa. Incepeti sa umpleti camara cu alimente noi numai daca, dupa 3 zile de la curatare, nu au mai fost prinse molii in capcane.
Alte articole cu:
molii
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.