Despre faina si drojdie

-faina alba se poate pastra si un an daca e tinuta la loc rece si uscat. -aluatul cu drojdie se poate pastra o zi la frigider si 5 luni congelat. -drojdia proaspata se tine la frigider, bine impachetata in folie de aluminiu, pana la doua saptamani. -pentru a constata daca drojdia este proaspata, se da o bucatica in apa fierbinte. daca se ridica imediat la suprafata, e inca buna si se poate folosi. -numarul tipului de faina nu indica finetea acesteia ci continutul de minerale . astfel faina de tip 405 contine 405 minerale la 100 g de faina, cea de tip 1050 contine 1050 minerale la 100 g de faina. -pentru prepararea painii drojdia uscata, ambalata la pliculet este la fel de buna ca si cea proaspata, in cubulete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci