-Laptele nu se va afuma, daca cratita se va clati in prealabil cu apa.
-Daca laptele afumat va fi turnat imediat intr-un alt vas, atunci mirosul neplacut se va sesiza mai putin. -Laptele afumat isi va pierde gustul neplacut, daca cratita cu lapte se va aranja intr-un vas mare cu apa rece, iar in lapte se va presara putina sare si apoi se va agita. -Pentru a evita formarea spumei, laptele se va amesteca in procesul fierberii, iar apoi repede se va raci.
-Laptele fiert incet cu spuma se va prepara in oala sub presiune, fiind fiert 20 min, iar apoi racit in aceeasi apa.
-Laptele nu va da in foc daca peretii interiori ai cratitei se vor unge cu unt sau unt topit cu 5 cm mai sus de nivelul laptelui.
-Laptele fiert se va raci repede, se va turna in sticle cu gatul larg sau in bocane de sticla, care se vor instala intr-o strachina cu apa rece cu sare, se vor acoperi cu tifon si se vor pune la intuneric. Din cand in cand apa se va schimba ca sa fie in permanenta rece.
-Laptele si untul nu se vor pastra alaturi cu cascavalul, deoarece mirosul de cascaval li se transmite usor.
-Laptele nu se va inacri, daca ulciorul de sticla cu lapte va fi instalat intr-un vas larg cu apa, acoperit cu un servetel curat, astfel ca marginile lui sa fie cufundate in apa.
-Laptele acru se va pregati rapid, daca peretii si fundul vasului cu lapte se va unge cu chimion. Peste 1-2 min laptele acru va fi gata.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtChiar daca este cald afara, tot ni se face pofta de o fasole cu afumatura. Sunteti de acord cu mine? :)
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumataGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii