Despre lapte

(0)
admin postat de
-Laptele nu se va

afuma, daca cratita se va clati in prealabil cu apa.


-Daca laptele afumat va fi turnat imediat intr-un alt vas, atunci mirosul neplacut

se va sesiza mai putin.



-Laptele afumat

isi va pierde gustul neplacut, daca cratita cu lapte se va aranja intr-un vas

mare cu apa rece, iar in lapte se va presara putina sare si apoi se va agita.



-Pentru a evita

formarea spumei, laptele se va amesteca in procesul fierberii, iar apoi repede

se va raci.


-Laptele fiert incet cu spuma se va prepara in oala sub presiune, fiind fiert 20

min, iar apoi racit in aceeasi apa.
 

-Laptele nu va da in foc daca peretii

interiori ai cratitei se vor unge cu unt sau unt topit cu 5 cm mai sus de

nivelul laptelui.
 

-Laptele fiert se va raci repede, se va

turna in sticle cu gatul larg sau in bocane de sticla, care se vor instala

intr-o strachina cu apa rece cu sare, se vor acoperi cu tifon si se vor pune la

intuneric. Din cand in cand apa se va schimba ca sa fie in permanenta rece.


-Laptele si untul nu se vor pastra alaturi cu cascavalul, deoarece mirosul de cascaval

li se transmite usor.
 

-Laptele nu se va inacri, daca ulciorul

de sticla cu lapte va fi instalat intr-un vas larg cu apa, acoperit cu un

servetel curat, astfel ca marginile lui sa fie cufundate in apa.
 

-Laptele acru se va pregati rapid, daca

peretii si fundul vasului cu lapte se va unge cu chimion. Peste 1-2 min laptele

acru va fi ...
gata.
Alte articole cu:
spuma
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite