-Laptele nu se va
afuma, daca cratita se va clati in prealabil cu apa.
-Daca laptele afumat va fi turnat imediat intr-un alt vas, atunci mirosul neplacut
se va sesiza mai putin.
-Laptele afumat
isi va pierde gustul neplacut, daca cratita cu lapte se va aranja intr-un vas
mare cu apa rece, iar in lapte se va presara putina sare si apoi se va agita.
-Pentru a evita
formarea spumei, laptele se va amesteca in procesul fierberii, iar apoi repede
se va raci.
-Laptele fiert incet cu spuma se va prepara in oala sub presiune, fiind fiert 20
min, iar apoi racit in aceeasi apa.
-Laptele nu va da in foc daca peretii
interiori ai cratitei se vor unge cu unt sau unt topit cu 5 cm mai sus de
nivelul laptelui.
-Laptele fiert se va raci repede, se va
turna in sticle cu gatul larg sau in bocane de sticla, care se vor instala
intr-o strachina cu apa rece cu sare, se vor acoperi cu tifon si se vor pune la
intuneric. Din cand in cand apa se va schimba ca sa fie in permanenta rece.
-Laptele si untul nu se vor pastra alaturi cu cascavalul, deoarece mirosul de cascaval
li se transmite usor.
-Laptele nu se va inacri, daca ulciorul
de sticla cu lapte va fi instalat intr-un vas larg cu apa, acoperit cu un
servetel curat, astfel ca marginile lui sa fie cufundate in apa.
-Laptele acru se va pregati rapid, daca
peretii si fundul vasului cu lapte se va unge cu chimion. Peste 1-2 min laptele
acru va fi ...
afuma, daca cratita se va clati in prealabil cu apa.
-Daca laptele afumat va fi turnat imediat intr-un alt vas, atunci mirosul neplacut
se va sesiza mai putin.
-Laptele afumat
isi va pierde gustul neplacut, daca cratita cu lapte se va aranja intr-un vas
mare cu apa rece, iar in lapte se va presara putina sare si apoi se va agita.
-Pentru a evita
formarea spumei, laptele se va amesteca in procesul fierberii, iar apoi repede
se va raci.
-Laptele fiert incet cu spuma se va prepara in oala sub presiune, fiind fiert 20
min, iar apoi racit in aceeasi apa.
-Laptele nu va da in foc daca peretii
interiori ai cratitei se vor unge cu unt sau unt topit cu 5 cm mai sus de
nivelul laptelui.
-Laptele fiert se va raci repede, se va
turna in sticle cu gatul larg sau in bocane de sticla, care se vor instala
intr-o strachina cu apa rece cu sare, se vor acoperi cu tifon si se vor pune la
intuneric. Din cand in cand apa se va schimba ca sa fie in permanenta rece.
-Laptele si untul nu se vor pastra alaturi cu cascavalul, deoarece mirosul de cascaval
li se transmite usor.
-Laptele nu se va inacri, daca ulciorul
de sticla cu lapte va fi instalat intr-un vas larg cu apa, acoperit cu un
servetel curat, astfel ca marginile lui sa fie cufundate in apa.
-Laptele acru se va pregati rapid, daca
peretii si fundul vasului cu lapte se va unge cu chimion. Peste 1-2 min laptele
acru va fi ...
gata.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe