Despre lapte

-Laptele nu se va afuma, daca cratita se va clati in prealabil cu apa.
-Daca laptele afumat va fi turnat imediat intr-un alt vas, atunci mirosul neplacut se va sesiza mai putin. -Laptele afumat isi va pierde gustul neplacut, daca cratita cu lapte se va aranja intr-un vas mare cu apa rece, iar in lapte se va presara putina sare si apoi se va agita. -Pentru a evita formarea spumei, laptele se va amesteca in procesul fierberii, iar apoi repede se va raci.
-Laptele fiert incet cu spuma se va prepara in oala sub presiune, fiind fiert 20 min, iar apoi racit in aceeasi apa.
-Laptele nu va da in foc daca peretii interiori ai cratitei se vor unge cu unt sau unt topit cu 5 cm mai sus de nivelul laptelui.
-Laptele fiert se va raci repede, se va turna in sticle cu gatul larg sau in bocane de sticla, care se vor instala intr-o strachina cu apa rece cu sare, se vor acoperi cu tifon si se vor pune la intuneric. Din cand in cand apa se va schimba ca sa fie in permanenta rece.
-Laptele si untul nu se vor pastra alaturi cu cascavalul, deoarece mirosul de cascaval li se transmite usor.
-Laptele nu se va inacri, daca ulciorul de sticla cu lapte va fi instalat intr-un vas larg cu apa, acoperit cu un servetel curat, astfel ca marginile lui sa fie cufundate in apa.
-Laptele acru se va pregati rapid, daca peretii si fundul vasului cu lapte se va unge cu chimion. Peste 1-2 min laptele acru va fi gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Conserva de peste cu legume pentru iarna
3
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Ciorba de gaina in oala sub presiune
5
Supe de carne

Ciorba de gaina in oala sub presiune

Se spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...

Ciorba de gaina in oala sub presiune
Parteneri
Rata pe varza dulce
Bucataras.RO

Rata pe varza dulce

Vaiiii ce deliciu a iesit.Nu mai mancasem carne de rata din copilarie.

Rata pe varza dulce
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc