Legumele sunt bogate in vitamine,saruri minerale,proteine si glucide.Se recomanda,sa se consume crude,caci prin fierbere isi pierd o buna parte din elementele nutritive si mai ales vitamina C. Daca se consuma crude,trebuie sa fie foarte bine spalate sub jet de apa la robinet,dar sa nu se tina prea mult in apa, deoarece isi pierd si prin acest mijloc sarurile minerale si vitamina C. De aceea,apa in care, eventual, s-ar tine legumele e bine sa se foloseasca la prepararea supelor. Cand se fierb, legumele se introduc in apa fierbinte cu putina sare,in scopul de a se coagula albuminele si a nu-si pierde nutritive.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtPana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de...
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietajGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii