Despre secretele legumelor

Legumele sunt bogate in vitamine,saruri minerale,proteine si glucide.Se recomanda,sa se consume crude,caci prin fierbere isi pierd o buna parte din elementele nutritive si mai ales vitamina C. Daca se consuma crude,trebuie sa fie foarte bine spalate sub jet de apa la robinet,dar sa nu se tina prea mult in apa, deoarece isi pierd si prin acest mijloc sarurile minerale si vitamina C. De aceea,apa in care, eventual, s-ar tine legumele e bine sa se foloseasca la prepararea supelor. Cand se fierb, legumele se introduc in apa fierbinte cu putina sare,in scopul de a se coagula albuminele si a nu-si pierde nutritive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci