Inca de la primii locuitori ai peninsulei, iberii, se stia ca acestia consumau carne si paini facute dintr-un amestec de faina de ghinde. Iberii erau mari consumatori de fructe proaspete si inca din timpul lor au fost introduse in alimentatie smochinele si ciresele. Poporul hispanic preroman consuma in schimb mari cantitati de usturoi, care este si azi un ingredient foarte apreciat in bucataria familiilor spaniole.
Gatitul traditional spaniol se bazeaza deseori in jurul gratarului in aer liber, intr-un cuptor de caramizi sau lut.
Ingredientul esential este uleiul de masline, iar 50% din productia mondiala de masline vine din Spania.
Cateva specialitati locale:
Butifarra - carnat de porc cu garnitura de cartofi pai sau legume, uneori servit cu ochiuri sau omleta
Chorizo - carnaciori foarte condimentati de porc
Gazpacho - supa rece de rosii preparata din legume pasirate
Habas a la Catalana - fasole gatita cu sunca si butifarra
Paella - mancare de orez condimentat cu sofran, cu carne de pasare, de porc, fructe de mare, ardei, mazare
Zarzuela - in limba spaniola inseamna opereta. Zarzuela se compune din tot ceea ce poate fi pescuit din mare: crabi, creveti, caracatite si pesti albi. Toate aceste ingrediente sunt patrunse de un excelent sos pe baza de vin si coniac.
Tortilla de patata - omleta de cartofi
Migas - paine veche de o zi cu usturoi, paprica afumat si ulei de masline
Gatitul traditional spaniol se bazeaza deseori in jurul gratarului in aer liber, intr-un cuptor de caramizi sau lut.
Ingredientul esential este uleiul de masline, iar 50% din productia mondiala de masline vine din Spania.
Cateva specialitati locale:
Butifarra - carnat de porc cu garnitura de cartofi pai sau legume, uneori servit cu ochiuri sau omleta
Chorizo - carnaciori foarte condimentati de porc
Gazpacho - supa rece de rosii preparata din legume pasirate
Habas a la Catalana - fasole gatita cu sunca si butifarra
Paella - mancare de orez condimentat cu sofran, cu carne de pasare, de porc, fructe de mare, ardei, mazare
Zarzuela - in limba spaniola inseamna opereta. Zarzuela se compune din tot ceea ce poate fi pescuit din mare: crabi, creveti, caracatite si pesti albi. Toate aceste ingrediente sunt patrunse de un excelent sos pe baza de vin si coniac.
Tortilla de patata - omleta de cartofi
Migas - paine veche de o zi cu usturoi, paprica afumat si ulei de masline
/>
Chuletillas - cotlet de miel la gratar
Jamon serrano - sunca sarata uscata
Turron - un desert de Craciun cu migdale si miere
Churros - care este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori „gogoasa spaniola"
Tapa sunt in esenta gustari usoare, aperitive. O mancare importanta a bucatariei spaniole sunt tapas servite in baruri si cafenele – mici farfurioare, pline de trufandale, al caror gust este evidentiat cu ajutorul vinului.
Chuletillas - cotlet de miel la gratar
Jamon serrano - sunca sarata uscata
Turron - un desert de Craciun cu migdale si miere
Churros - care este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori „gogoasa spaniola"
Tapa sunt in esenta gustari usoare, aperitive. O mancare importanta a bucatariei spaniole sunt tapas servite in baruri si cafenele – mici farfurioare, pline de trufandale, al caror gust este evidentiat cu ajutorul vinului.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe