Din bucataria lumii: bucataria spaniola

(1)
admin postat de
Inca de la primii locuitori ai peninsulei, iberii, se stia ca acestia consumau carne si paini facute dintr-un amestec de faina de ghinde. Iberii erau mari consumatori de fructe proaspete si inca din timpul lor au fost introduse in alimentatie smochinele si ciresele. Poporul hispanic preroman consuma in schimb mari cantitati de usturoi, care este si azi un ingredient foarte apreciat in bucataria familiilor spaniole.

Gatitul traditional spaniol se bazeaza deseori in jurul gratarului in aer liber, intr-un cuptor de caramizi sau lut.

Ingredientul esential este uleiul de masline, iar 50% din productia mondiala de masline vine din Spania.



Cateva specialitati locale:

Butifarra - carnat de porc cu garnitura de cartofi pai sau legume, uneori servit cu ochiuri sau omleta

Chorizo - carnaciori foarte condimentati de porc

Gazpacho - supa rece de rosii preparata din legume pasirate

Habas a la Catalana - fasole gatita cu sunca si butifarra

Paella - mancare de orez condimentat cu sofran, cu carne de pasare, de porc, fructe de mare, ardei, mazare
Zarzuela - in limba spaniola inseamna opereta. Zarzuela se compune din tot ceea ce poate fi pescuit din mare: crabi, creveti, caracatite si pesti albi. Toate aceste ingrediente sunt patrunse de un excelent sos pe baza de vin si coniac.

Tortilla de patata - omleta de cartofi

Migas - paine veche de o zi cu usturoi, paprica afumat si ulei de masline
/>
Chuletillas - cotlet de miel la gratar

Jamon serrano - sunca sarata uscata

Turron - un desert de Craciun cu migdale si miere





Churros - care este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori „gogoasa spaniola"





 


Tapa sunt in esenta gustari usoare, aperitive. O mancare importanta a bucatariei spaniole sunt tapas servite in baruri si cafenele – mici farfurioare, pline de trufandale, al caror gust este evidentiat cu ajutorul vinului.
recomandari

Am
incercat sa gatesc tortilla cat timp am locuit in Spania, insa reteta
originala nu mi-a reusit ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite