"Femeile nu stiu sa gateasca bine”

"Modul in care gatesc femeile lasa de dorit de cele mai multe ori pentru ca acestea gatesc din necesitate. Pentru casnica traditionala, gatitul nu este o pasiune ci doar un task in plus pe lista lor domestica. Lucrurile trebuiesc facute repede si eficient, inclusiv gatitul”, spune Holden. "In mod cert nu este timp destul pentru a prepara o masa cu adevarat deosebita si, de cele mai multe ori, femeile prepara ceva rapid, plictisitor insa, de ce sa nu recunosc, cu o valoare nutritiva buna. Insa faptul ca o mancare este sanatoasa nu inseamna neaparat ca este si aromata, inventiva sau preparata cu bucurie.”
Cel mai bun exemplu sunt pastele "cu de toate”- nici macar nu iti poti da seama ce se gaseste in acest fel de mancare. Barbatii care sunt serviti in fiecare zi cu asa ceva la cina au doua optiuni: fie servesc un pranz copios in oras, fie se apuca ei insisi de gatit. Eu am fost” continua Holden "unul din cei care au ales varianta a doua. Desi initial nu ma descurcam in bucatarie, am descoperit in curand ca gatitul imi producea o imensa bucurie si placere. La putin timp dupa aceea, gatitul meu a devenit net superior oricarei femei pe care o cunosc.”
"Incapacitatea femeilor de a gati bine nu este numai un rezultat al programului lor incarcat; toti avem vietile foarte incarcate in ultimul timp, asa ca, motivele trebuie sa fie altele. In primul rand, femeile sunt mai putin tentate sa experimenteze. Bucatarii cu adevarat buni sunt cei care stiu sa riste si care stiu sa combine cele mai interesante ingrediente. Daca mancare nu iese buna, e ok. O poti lua de la capat. Femeilor le este teama de esec, poate pentru ca le este teama ca vor pierde aprecierea sotilor, astfel incat ele s-au obisnuit sa urmeze instructiuni scrise, pe care le numesc retete. Insa chiar in cazul retetelor, de multe ori femeile nu stiu cum sa aplice ceea ce citesc.
Incurcate de o serie de cifre si procente si simboluri, femeile devin derutate si adauga cantitatile gresite de sare sau zahar, sau, mai rau, le inlocuiesc! De fiecare data cand sotia mea gateste, aud exclamatii nervoase din bucatarie; cu siguranta ca iar a pus 6 linguri de vanilie, in loc de 6 lingurite. Ceea ce ma aduce la multi-tasking. Desi barbatilor li se spune ca nu se pot ocupa de mai multe lucruri in acelasi timp, femeile se pare ca pot; in realitate, lucrurile stau exact pe dos.
Motivul pentru care barbatii sunt bucatari mai buni decat femeile este exact multi-taskingul. Barbatii pot citi o harta si pot conduce masina in acelasi timp; barbatii pot gati vita, budinca, varza, cartofi copti si morcovi in acelasi timp, vor termina si sosul inainte sa fie gata celelalte mancaruri si vor aseza si masa. Insa unul din cele mai importante motive pentru care femeile nu gatesc la fel de bine ca barbatii este insasi relatia pe care acestea o au cu mancarea.
Cei mai multi barbati sunt extrem de lacomi, deoarece iubesc mancarea foarte mult. Ei vor sa manance de cel putin patru ori pe zi, cat mai variat. Nu vor sa se rezume la un singur fel de mancare, vor mai multe. Femeile, in schimb, vad mancarea ca pe un carburant, ca un mijloc, nu ca un scop. De ce sa gatesti ceva interesant cand poti gati ceva rapid si te poti uita si la "Friends” la ora 8?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Bastonase de pui crocante si aromate
Bucataras.RO

Bastonase de pui crocante si aromate

Ideea mi-a venit gandindu-ma la dleicioasele fasii de pui de la KFC. Au iesit dleicioase alaturi de un sos coctail.

Bastonase de pui crocante si aromate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!