Este timpul sa tragem cu ochiul in farfuriile conationalilor albanezi, armeni, bulgari, cehi, slovaci, croati, sarbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, rusi lipoveni, rromi, turci, tatari. Ei convietuiesc cu romanii de atat de multe secole incat multe dintre retetele lor au ajuns pe mana gospodinelor noastre, care le-au adoptat imediat, numindu-le “mancaruri traditionale romanesti”. Insa sunt si multe mancaruri care si-au pastrat originile inconfundabile: carnatii sarbesti, sangeretele maghiarilor, muraturile sarbilor, zacusca bulgarilor sau baclavalele turcesti. Acest volum are un concept unic: el ofera atat retetele specifice ale unor etnii care traiesc impreuna cu romanii, cat si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza. Astfel, cartea devine un ghid savuros prin viata si bucataria diverselor etnii care traiesc alaturi de noi si pe care avem acum ocazia sa le intelegem mai bine. Si cunoasterea trece prin stomac, nu numai dragostea, nu-i asa? Intre granitele Romaniei celei ospitaliere si pline de viata, s-au adunat de-a lungul timpului retete felurite din aproape intreaga Europa si Asie, care vorbesc insa o limba comuna: cea a savorii. Deloc intamplator, Romania este o feerie culinara, la care si tu trebuie sa iei parte. Rasfoieste “Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucatariile comunitatilor etnice.” de Valentina Iordan si bucura-te de o experienta culinara multinationala! Toate cele patru volume ale “Ghidului Gastronomic al Romaniei” pot fi achizitionate online, pe www.book-land.ro.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de mentaPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crap
Comentarii