Este timpul sa tragem cu ochiul in farfuriile conationalilor albanezi, armeni, bulgari, cehi, slovaci, croati, sarbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, rusi lipoveni, rromi, turci, tatari. Ei convietuiesc cu romanii de atat de multe secole incat multe dintre retetele lor au ajuns pe mana gospodinelor noastre, care le-au adoptat imediat, numindu-le “mancaruri traditionale romanesti”. Insa sunt si multe mancaruri care si-au pastrat originile inconfundabile: carnatii sarbesti, sangeretele maghiarilor, muraturile sarbilor, zacusca bulgarilor sau baclavalele turcesti. Acest volum are un concept unic: el ofera atat retetele specifice ale unor etnii care traiesc impreuna cu romanii, cat si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza. Astfel, cartea devine un ghid savuros prin viata si bucataria diverselor etnii care traiesc alaturi de noi si pe care avem acum ocazia sa le intelegem mai bine. Si cunoasterea trece prin stomac, nu numai dragostea, nu-i asa? Intre granitele Romaniei celei ospitaliere si pline de viata, s-au adunat de-a lungul timpului retete felurite din aproape intreaga Europa si Asie, care vorbesc insa o limba comuna: cea a savorii. Deloc intamplator, Romania este o feerie culinara, la care si tu trebuie sa iei parte. Rasfoieste “Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucatariile comunitatilor etnice.” de Valentina Iordan si bucura-te de o experienta culinara multinationala! Toate cele patru volume ale “Ghidului Gastronomic al Romaniei” pot fi achizitionate online, pe www.book-land.ro.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii