Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucatariile comunitatilor etnice

Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucatariile comunitatilor etnice

Este timpul sa tragem cu ochiul in farfuriile conationalilor albanezi, armeni, bulgari, cehi, slovaci, croati, sarbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, rusi lipoveni, rromi, turci, tatari. Ei convietuiesc cu romanii de atat de multe secole incat multe dintre retetele lor au ajuns pe mana gospodinelor noastre, care le-au adoptat imediat, numindu-le “mancaruri traditionale romanesti”. Insa sunt si multe mancaruri care si-au pastrat originile inconfundabile: carnatii sarbesti, sangeretele maghiarilor, muraturile sarbilor, zacusca bulgarilor sau baclavalele turcesti. Acest volum are un concept unic: el ofera atat retetele specifice ale unor etnii care traiesc impreuna cu romanii, cat si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza. Astfel, cartea devine un ghid savuros prin viata si bucataria diverselor etnii care traiesc alaturi de noi si pe care avem acum ocazia sa le intelegem mai bine. Si cunoasterea trece prin stomac, nu numai dragostea, nu-i asa? Intre granitele Romaniei celei ospitaliere si pline de viata, s-au adunat de-a lungul timpului retete felurite din aproape intreaga Europa si Asie, care vorbesc insa o limba comuna: cea a savorii. Deloc intamplator, Romania este o feerie culinara, la care si tu trebuie sa iei parte. Rasfoieste “Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucatariile comunitatilor etnice.” de Valentina Iordan si bucura-te de o experienta culinara multinationala! Toate cele patru volume ale “Ghidului Gastronomic al Romaniei” pot fi achizitionate online, pe www.book-land.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide