Este timpul sa tragem cu ochiul in farfuriile conationalilor albanezi, armeni, bulgari, cehi, slovaci, croati, sarbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, rusi lipoveni, rromi, turci, tatari. Ei convietuiesc cu romanii de atat de multe secole incat multe dintre retetele lor au ajuns pe mana gospodinelor noastre, care le-au adoptat imediat, numindu-le “mancaruri traditionale romanesti”. Insa sunt si multe mancaruri care si-au pastrat originile inconfundabile: carnatii sarbesti, sangeretele maghiarilor, muraturile sarbilor, zacusca bulgarilor sau baclavalele turcesti. Acest volum are un concept unic: el ofera atat retetele specifice ale unor etnii care traiesc impreuna cu romanii, cat si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza. Astfel, cartea devine un ghid savuros prin viata si bucataria diverselor etnii care traiesc alaturi de noi si pe care avem acum ocazia sa le intelegem mai bine. Si cunoasterea trece prin stomac, nu numai dragostea, nu-i asa? Intre granitele Romaniei celei ospitaliere si pline de viata, s-au adunat de-a lungul timpului retete felurite din aproape intreaga Europa si Asie, care vorbesc insa o limba comuna: cea a savorii. Deloc intamplator, Romania este o feerie culinara, la care si tu trebuie sa iei parte. Rasfoieste “Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucatariile comunitatilor etnice.” de Valentina Iordan si bucura-te de o experienta culinara multinationala! Toate cele patru volume ale “Ghidului Gastronomic al Romaniei” pot fi achizitionate online, pe www.book-land.ro.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii