In bucatarie: gandeste ca un maestru bucatar!

Nu de putine ori, secretul unei cine reusite poate fi atitudinea potrivita, increderea pe care ti-o acorzi in momentul in care incepi sa pregatesti delicii culinare. Primul pas pe care trebuie sa il urmezi cand intri in bucatarie, este sa gandesti ca un bucatar; ca un maestru bucatar, mai precis. Bineinteles ca poti gati si in graba, fara sa te bucuri deloc de aceasta experienta, insa, daca doresti sa primesti laude si sa fii la randul tau multumita de rezultat, este important sa tii cont de o serie de sfaturi.


Nu te apuca de gatit daca nu esti relaxata; pune niste muzica buna, rasfata-te cu un pahar de vin si aminteste-ti ca un bucatar relaxat si bine dispus este exact ceea ce lipseste intr-o bucatarie perfect utilata.

Citeste cu atentie reteta inainte sa te apuci de gatit si incearca sa iti imaginezi ce ai de facut; abia apoi, cauta toate ingredientele si pregateste-le. Probabil ai observat la TV cum bucatarii care isi demonstreaza talentul au toate ingredientele pregatite in boluri si vase mici- in acest fel, iti va fi mult mai usor sa te descurci.

Nu uita ca legumele la temperatura camerei se vor coace mai repede decat cele reci; acest lucru iti poate oferi ceva timp in plus sau, din contra, le poti scoate din frigider cu o ora inainte de a te apuca de gatit, pentru a fi sigura ca prepararea lor nu va necesita timp in plus.

Gramajele pe care le citesti in reteta nu sunt date doar pentru a fi citite; respecta-le si vei avea cu siguranta rezultate mai bune. Curata zona in care gatesti chiar si in timpul gatitului; cand ai un moment liber, spala primele vase pe care le-ai murdarit. Astfel, la final, nu te vei trezi cu chiuveta plina si cu resturi peste tot in bucatarie.

Nu abandona mancarea pe foc, gandindu-te ca vei reveni dupa un anumit interval de timp; pazeste-o, observ-o si nu o lasa sa se arda! Daca esti in zona, mancarea nu va iesi prea arsa sau prea fiarta, pentru ca un maestru bucatar stie mereu cand este gata. Nu este foarte greu; trebuie doar putin talent culinar si dorinta de a excela chiar si in bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici