Nu de putine ori, secretul unei cine reusite poate fi atitudinea
potrivita, increderea pe care ti-o acorzi in momentul in care incepi sa
pregatesti delicii culinare. Primul pas pe care trebuie sa il urmezi
cand intri in bucatarie, este sa gandesti ca un bucatar; ca un maestru
bucatar, mai precis. Bineinteles ca poti gati si in graba, fara sa te
bucuri deloc de aceasta experienta, insa, daca doresti sa primesti
laude si sa fii la randul tau multumita de rezultat, este important sa
tii cont de o serie de sfaturi.
Nu te apuca de gatit daca nu esti relaxata; pune niste muzica buna,
rasfata-te cu un pahar de vin si aminteste-ti ca un bucatar relaxat si
bine dispus este exact ceea ce lipseste intr-o bucatarie perfect
utilata.
Citeste cu atentie reteta inainte sa te apuci de gatit si incearca sa
iti imaginezi ce ai de facut; abia apoi, cauta toate ingredientele si
pregateste-le. Probabil ai observat la TV cum bucatarii care isi
demonstreaza talentul au toate ingredientele pregatite in boluri si
vase mici- in acest fel, iti va fi mult mai usor sa te descurci.
Nu uita ca legumele la temperatura camerei se vor coace mai repede
decat cele reci; acest lucru iti poate oferi ceva timp in plus sau, din
contra, le poti scoate din frigider cu o ora inainte de a te apuca de
gatit, pentru a fi sigura ca prepararea lor nu va necesita timp in plus.
Gramajele pe care le citesti in reteta nu sunt ...
date doar pentru a fi
citite; respecta-le si vei avea cu siguranta rezultate mai bune. Curata
zona in care gatesti chiar si in timpul gatitului; cand ai un moment
liber, spala primele vase pe care le-ai murdarit. Astfel, la final, nu
te vei trezi cu chiuveta plina si cu resturi peste tot in bucatarie.
Nu abandona mancarea pe foc, gandindu-te ca vei reveni dupa un anumit
interval de timp; pazeste-o, observ-o si nu o lasa sa se arda! Daca
esti in zona, mancarea nu va iesi prea arsa sau prea fiarta, pentru ca
un maestru bucatar stie mereu cand este gata. Nu este foarte greu;
trebuie doar putin talent culinar si dorinta de a excela chiar si in
bucatarie.
citite; respecta-le si vei avea cu siguranta rezultate mai bune. Curata
zona in care gatesti chiar si in timpul gatitului; cand ai un moment
liber, spala primele vase pe care le-ai murdarit. Astfel, la final, nu
te vei trezi cu chiuveta plina si cu resturi peste tot in bucatarie.
Nu abandona mancarea pe foc, gandindu-te ca vei reveni dupa un anumit
interval de timp; pazeste-o, observ-o si nu o lasa sa se arda! Daca
esti in zona, mancarea nu va iesi prea arsa sau prea fiarta, pentru ca
un maestru bucatar stie mereu cand este gata. Nu este foarte greu;
trebuie doar putin talent culinar si dorinta de a excela chiar si in
bucatarie.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe