In bucatarie: gandeste ca un maestru bucatar!

Nu de putine ori, secretul unei cine reusite poate fi atitudinea potrivita, increderea pe care ti-o acorzi in momentul in care incepi sa pregatesti delicii culinare. Primul pas pe care trebuie sa il urmezi cand intri in bucatarie, este sa gandesti ca un bucatar; ca un maestru bucatar, mai precis. Bineinteles ca poti gati si in graba, fara sa te bucuri deloc de aceasta experienta, insa, daca doresti sa primesti laude si sa fii la randul tau multumita de rezultat, este important sa tii cont de o serie de sfaturi.


Nu te apuca de gatit daca nu esti relaxata; pune niste muzica buna, rasfata-te cu un pahar de vin si aminteste-ti ca un bucatar relaxat si bine dispus este exact ceea ce lipseste intr-o bucatarie perfect utilata.

Citeste cu atentie reteta inainte sa te apuci de gatit si incearca sa iti imaginezi ce ai de facut; abia apoi, cauta toate ingredientele si pregateste-le. Probabil ai observat la TV cum bucatarii care isi demonstreaza talentul au toate ingredientele pregatite in boluri si vase mici- in acest fel, iti va fi mult mai usor sa te descurci.

Nu uita ca legumele la temperatura camerei se vor coace mai repede decat cele reci; acest lucru iti poate oferi ceva timp in plus sau, din contra, le poti scoate din frigider cu o ora inainte de a te apuca de gatit, pentru a fi sigura ca prepararea lor nu va necesita timp in plus.

Gramajele pe care le citesti in reteta nu sunt date doar pentru a fi citite; respecta-le si vei avea cu siguranta rezultate mai bune. Curata zona in care gatesti chiar si in timpul gatitului; cand ai un moment liber, spala primele vase pe care le-ai murdarit. Astfel, la final, nu te vei trezi cu chiuveta plina si cu resturi peste tot in bucatarie.

Nu abandona mancarea pe foc, gandindu-te ca vei reveni dupa un anumit interval de timp; pazeste-o, observ-o si nu o lasa sa se arda! Daca esti in zona, mancarea nu va iesi prea arsa sau prea fiarta, pentru ca un maestru bucatar stie mereu cand este gata. Nu este foarte greu; trebuie doar putin talent culinar si dorinta de a excela chiar si in bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Ciorba de gaina in oala sub presiune
3
Supe de carne

Ciorba de gaina in oala sub presiune

Se spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...

Ciorba de gaina in oala sub presiune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Muraturi asortate cu pepeni si gogonele
5
Muraturi simple

Muraturi asortate cu pepeni si gogonele

Muraturi asortate cu pepeni si gogonele sunt delicioase. Se fac foarte simplu. Trebuie doar sa spalati bine fructele si...

Muraturi asortate cu pepeni si gogonele
Parteneri
Jambon la tigaie cu varza
Bucataras.RO

Jambon la tigaie cu varza

  Jambonul l-am preparat la tigaie dorind sa scurtez timpul de preparare. A  iesit un sos matasos  mai mare dragul. Varza...

Jambon la tigaie cu varza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc