O reteta de sos pregatit
din vin de Pramnos, branza de capra si faina alba apare in Iliada lui Homer si
a fost mentionata ca fiind prima inregistrare a unui fondue. Fondue contemporan a aparut in secolul XIX ca urmare a dezvoltarii agricole si
industriale ale Elvetiei, cand producatorii de branza si vin incurajau
popularitatea retetelor culinare avand ingredientele de baza branza si
respectiv, vinul. Multe cantoane elvetiene si chiar orase au avut propriile lor retete pe baza de branzeturi, vinuri si alte
ingrediente.
Persoanele care
prefera fondue,
trebuie sa stie ca exista o mare varietate de retete. In principiu, termenul fondue se
refera la inmuierea intr-un lichid (branza, ulei, sos de rosii, ciocolata) a
unor diferite bucati de alimente cum ar fi paine, carne, peste, fructe sau
legume.
Pentru cei ce nu sunt dispusi sa experimenteze, pot merge la sigur cu fondue au fromage
(bucati fine de paine inmuiate in branza) sau fondue bacchus (bucatele de carne de vita scaldate in vin, cu legume) iar la
desert le este recomandat fondue au chocolat (bucatele delicioase de fructe scaldate in ciocolata).
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe