Mancarea exotica elvetiana - Fondue

O reteta de sos pregatit din vin de Pramnos, branza de capra si faina alba apare in Iliada lui Homer si a fost mentionata ca fiind prima inregistrare a unui fondue. Fondue contemporan a aparut in secolul XIX ca urmare a dezvoltarii agricole si industriale ale Elvetiei, cand producatorii de branza si vin incurajau popularitatea retetelor culinare avand ingredientele de baza branza si respectiv, vinul. Multe cantoane elvetiene si chiar orase au avut propriile lor retete pe baza de branzeturi, vinuri si alte ingrediente. Persoanele care prefera fondue, trebuie sa stie ca exista o mare varietate de retete. In principiu, termenul fondue se refera la inmuierea intr-un lichid (branza, ulei, sos de rosii, ciocolata) a unor diferite bucati de alimente cum ar fi paine, carne, peste, fructe sau legume.
Pentru cei ce nu sunt dispusi sa experimenteze, pot merge la sigur cu fondue au fromage (bucati fine de paine inmuiate in branza) sau fondue bacchus (bucatele de carne de vita scaldate in vin, cu legume) iar la desert le este recomandat fondue au chocolat (bucatele delicioase de fructe scaldate in ciocolata).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci