Mancarea exotica elvetiana - Fondue

O reteta de sos pregatit din vin de Pramnos, branza de capra si faina alba apare in Iliada lui Homer si a fost mentionata ca fiind prima inregistrare a unui fondue. Fondue contemporan a aparut in secolul XIX ca urmare a dezvoltarii agricole si industriale ale Elvetiei, cand producatorii de branza si vin incurajau popularitatea retetelor culinare avand ingredientele de baza branza si respectiv, vinul. Multe cantoane elvetiene si chiar orase au avut propriile lor retete pe baza de branzeturi, vinuri si alte ingrediente. Persoanele care prefera fondue, trebuie sa stie ca exista o mare varietate de retete. In principiu, termenul fondue se refera la inmuierea intr-un lichid (branza, ulei, sos de rosii, ciocolata) a unor diferite bucati de alimente cum ar fi paine, carne, peste, fructe sau legume.
Pentru cei ce nu sunt dispusi sa experimenteze, pot merge la sigur cu fondue au fromage (bucati fine de paine inmuiate in branza) sau fondue bacchus (bucatele de carne de vita scaldate in vin, cu legume) iar la desert le este recomandat fondue au chocolat (bucatele delicioase de fructe scaldate in ciocolata).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Chifle cu iaurt grecesc si lapte
Bucataras.RO

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

O reteta combinata pe care am luat-o partial de pe net, partial adaptata imprejurarilor. De exemplu, am adaugat faina pentru...

Chifle cu iaurt grecesc si lapte
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa