Mancarea exotica elvetiana - Fondue

(0)
admin postat de








O reteta de sos pregatit

din vin de Pramnos, branza de capra si faina alba apare in Iliada lui Homer si

a fost mentionata ca fiind prima inregistrare a unui fondue.  Fondue contemporan a aparut in secolul XIX  ca urmare a dezvoltarii agricole si

industriale ale Elvetiei, cand producatorii de branza si vin incurajau

popularitatea retetelor culinare avand ingredientele de baza branza si

respectiv, vinul. Multe cantoane elvetiene si chiar  orase au avut propriile lor retete  pe baza de branzeturi, vinuri si alte

ingrediente.



Persoanele care

prefera fondue,

trebuie sa stie ca exista o mare varietate de retete. In principiu, termenul fondue se

refera la inmuierea intr-un lichid (branza, ulei, sos de rosii, ciocolata) a

unor diferite bucati de alimente cum ar fi paine, carne, peste, fructe sau

legume.


Pentru cei ce nu sunt dispusi sa experimenteze, pot merge la sigur cu fondue au fromage

(bucati fine de paine inmuiate in branza) sau fondue bacchus (bucatele de carne de vita scaldate in vin, cu legume) iar la

desert le este recomandat fondue au chocolat (bucatele delicioase de fructe scaldate in ciocolata).
Alte articole cu:
fondue
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite