Unul din factorii critici ce au legatura cu controlul dezvoltarii bacteriilor in
alimente, il reprezinta controlul temperaturii. Microorganismele cresc foarte
incet la temperaturi de sub 40 grade F, se inmultesc rapid intre 40-140 grd F si
sunt distruse la peste 140. Pentru a evita astfel de probleme cu bacteriile
alimentare, mancarea trebuie pastrata la temperaturi potrivite in frigider sau
trebuie gatita la temperaturi destul de inalte pentru a fi distruse toate
microorganismele. Dar cum poti stii daca ai gatit mancarea la temperatura
potrivita, cand cuptorul tau nu are display electronic si temperatura sa nu
poate fi reglata manual?
In acest caz, trebuie sa iti procuri un
termometru pentru cuptor.
Termometrul pentru cuptor poate fi lasat
inauntrul acestuia in timp ce cuptorul este pornit pentru a masura temperatura
dorita. In timpul gatitului, e bine ca temperatura sa fie peste 325 grade F.
Termometrele de cuptor pot masura de regula temperaturi de pana la 600 grd F.
Termometrul trebuie fixat in centrul cuptorului si trebuie verificat
abia dup ace cuptorul a avut timp sa se incalzeasca; cand se atinge temperatura
optima, cuptorul poate primi alimentele.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe