Masoara temperatura cuptorului

(0)
admin postat de




Unul din factorii critici ce au legatura cu controlul dezvoltarii bacteriilor in

alimente, il reprezinta controlul temperaturii. Microorganismele cresc foarte

incet la temperaturi de sub 40 grade F, se inmultesc rapid intre 40-140 grd F si

sunt distruse la peste 140. Pentru a evita astfel de probleme cu bacteriile

alimentare, mancarea trebuie pastrata la temperaturi potrivite in frigider sau

trebuie gatita la temperaturi destul de inalte pentru a fi distruse toate

microorganismele. Dar cum poti stii daca ai gatit mancarea la temperatura

potrivita, cand cuptorul tau nu are display electronic si temperatura sa nu

poate fi reglata manual?

In acest caz, trebuie sa iti procuri un

termometru pentru cuptor.

Termometrul pentru cuptor poate fi lasat

inauntrul acestuia in timp ce cuptorul este pornit pentru a masura temperatura

dorita. In timpul gatitului, e bine ca temperatura sa fie peste 325 grade F.

Termometrele de cuptor pot masura de regula temperaturi de pana la 600 grd F.



Termometrul trebuie fixat in centrul cuptorului si trebuie verificat

abia dup ace cuptorul a avut timp sa se incalzeasca; cand se atinge temperatura

optima, cuptorul poate primi alimentele.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite