Unul din factorii critici ce au legatura cu controlul dezvoltarii bacteriilor in alimente, il reprezinta controlul temperaturii. Microorganismele cresc foarte incet la temperaturi de sub 40 grade F, se inmultesc rapid intre 40-140 grd F si sunt distruse la peste 140. Pentru a evita astfel de probleme cu bacteriile alimentare, mancarea trebuie pastrata la temperaturi potrivite in frigider sau trebuie gatita la temperaturi destul de inalte pentru a fi distruse toate microorganismele. Dar cum poti stii daca ai gatit mancarea la temperatura potrivita, cand cuptorul tau nu are display electronic si temperatura sa nu poate fi reglata manual?
In acest caz, trebuie sa iti procuri un termometru pentru cuptor.
Termometrul pentru cuptor poate fi lasat inauntrul acestuia in timp ce cuptorul este pornit pentru a masura temperatura dorita. In timpul gatitului, e bine ca temperatura sa fie peste 325 grade F. Termometrele de cuptor pot masura de regula temperaturi de pana la 600 grd F.
Termometrul trebuie fixat in centrul cuptorului si trebuie verificat abia dup ace cuptorul a avut timp sa se incalzeasca; cand se atinge temperatura optima, cuptorul poate primi alimentele.
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaPentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am preparat o delicioasa Placinta cu spanac, omleta si branza.Am zis sa mai...
Placinta cu spanac, omleta si branzaMinitarte colorate si gustoase !
Tarte cu spuma de mazareO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelDe obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii