De ce ar trebui sa iei masa in familie Mesele in familie sunt de multe ori mai sanatoase, continand mancaruri mult mai nutritive decat in cazul meselor luate individual, in graba. Copiii care mananca in mod regulat alaturi de parinti sunt mai putin expusi tentatiilor culinare nesanatoase, avand o alimentatie mai sanatoasa. Studiile arata ca adolescentii care iau masa in familie au sanse mari sa stea departe de tigari, alcool si droguri, iar alimentatia pe care o vor avea ca adulti va fi mult mai sanatoasa. Familiile care mananca impreuna sunt mai unite, avand ocazia ca in timpul mesei sa discute si sa creeze astfel legaturi mai stranse. Cum poti avea mese perfecte in familie Uneori poate fi greu sa iti strangi toata familia la masa, asa ca iata trei aspecte de care poti tine cont daca vrei ca lucrurile sa iasa bine: Planifica – alege momentele in care toata lumea este acasa. Ia in calcul obstacolele ce pot sta in calea unei mese linistite: programul incarcat sau prea putin timp pentru gatit. Consulta-i si pe ceilalti membri ai familiei, astfel incat sa gasiti impreuna metode de a inlatura aceste obstacole. Pregateste – incearca sa ii implici si pe ceilalti membri ai familiei, in special pe copii. Roaga-i pe cei mici sa aseze farfuriile si servetelele pe masa sau sa guste mancarea si sa iti spuna daca mai trebuie condimente. In cazul in care copiii tai sunt mai mari, ii poti implica in pregatirea mancarurilor. Multumeste-le celor mici pentru ajutor si felicita-i pentru munca depusa. Demonstreaza-le ca o familie se poate simti bine impreuna in orice moment. Bucura-te de timpul petrecut impreuna – nu te gandi la faptul ca dupa cina vei avea vase de spalat sau ca a doua zi la munca te asteapta o gramada de munca. Incearca sa te simti bine si sa pastrezi o atmosfera placuta. Incepeti sa mancati numai atunci cand se aseaza toata lumea la masa. In timpul mesei discutati despre cum a fost ziua fiecaruia, lasa-i pe copii sa povesteasca ce au facut la scoala. Invata-i pe cei mici regulile de care ar trebui sa tina cont atunci cand mananca, astfel incat sa stie cum sa se comporte si atunci cand veti lua masa la restaurant.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaTrebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...
Crema catalanaAceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
IslereVedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...
TzazikiSe prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...
Sos espagnolePentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la...
Jeleu de fructePastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri...
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptorIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii