Nicio masa fara peste!

Planeta noastra este in proportie de 72% acoperita de ape, deci industria prelucrarii pestelui este una dintre cele mai prolifice din lume, marile si oceanele oferindu-ne o sursa bogata de hrana.

Insa unele mari de pe Glob sunt infestate cu reziduri si toxine, pestele provenind de aici fiind mai mult decat periculos. De aceea ar trebui sa consumam doar peste organic, proaspat, cu "certificat de calitate" si sa nu cumparam de la producatori anonimi.

Pentru a sti ce si cum sa mancam, medicii ne avertizeaza sa stam departe de pestii "salbatici" ca: swordfish, rechin, tilefish. Acestia sunt pesti carnivori si contin foarte mult mercur, un poluant care provoaca leziuni ale creierului.

In cazul in care ati gustat astfel de pesti la restaurant, singura metoda pentru a reduce toxinele din corp este sa consumati mult coriandru si patrunjel sau sa mergeti la medic, daca suspectati o intoxicatie cu mercur.

Din aceste cauze, medicii sfatuiesc femeile insarcinate si copiii sa nu consume peste mare, salbatic (carnivor), insa nici sa renunte complet la alimentatia pe baza de fructe de mare.

Consumul de peste ne aduce multe beneficii, deci mananca pesti mici, bogati in grasimi, ca: hamsii, sardele, herring, macrou, crap, pastrav, cod, ton, etc.

Pestele este excelent si in dieta, atunci cand vrei sa slabesti, dar sa iti pastrezi energia: Dieta cu peste si ananas

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise