Nicio masa fara peste!

(0)
admin postat de
Planeta noastra este in proportie de 72% acoperita de ape, deci industria prelucrarii pestelui este una dintre cele mai prolifice din lume, marile si oceanele oferindu-ne o sursa bogata de hrana.

Insa unele mari de pe Glob sunt infestate cu reziduri si toxine, pestele provenind de aici fiind mai mult decat periculos. De aceea ar trebui sa consumam doar peste organic, proaspat, cu "certificat de calitate" si sa nu cumparam de la producatori anonimi.

Pentru a sti ce si cum sa mancam, medicii ne avertizeaza sa stam departe de pestii "salbatici" ca: swordfish, rechin, tilefish. Acestia sunt pesti carnivori si contin foarte mult mercur, un poluant care provoaca leziuni ale creierului.

In cazul in care ati gustat astfel de pesti la restaurant, singura metoda pentru a reduce toxinele din corp este sa consumati mult coriandru si patrunjel sau sa mergeti la medic, daca suspectati o intoxicatie cu mercur.

Din aceste cauze, medicii sfatuiesc femeile insarcinate si copiii sa nu consume peste mare, salbatic (carnivor), insa nici sa renunte complet la alimentatia pe baza de fructe de mare.

Consumul de peste ne aduce multe beneficii, deci mananca pesti mici, bogati in grasimi, ca: hamsii, sardele, herring, macrou, crap, pastrav, cod, ton, etc.

Pestele este excelent si in dieta, atunci cand vrei sa slabesti, dar sa iti pastrezi energia: Dieta cu peste si ananas


Alte articole cu:
peste
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite