Nicio masa fara peste!

Planeta noastra este in proportie de 72% acoperita de ape, deci industria prelucrarii pestelui este una dintre cele mai prolifice din lume, marile si oceanele oferindu-ne o sursa bogata de hrana.

Insa unele mari de pe Glob sunt infestate cu reziduri si toxine, pestele provenind de aici fiind mai mult decat periculos. De aceea ar trebui sa consumam doar peste organic, proaspat, cu "certificat de calitate" si sa nu cumparam de la producatori anonimi.

Pentru a sti ce si cum sa mancam, medicii ne avertizeaza sa stam departe de pestii "salbatici" ca: swordfish, rechin, tilefish. Acestia sunt pesti carnivori si contin foarte mult mercur, un poluant care provoaca leziuni ale creierului.

In cazul in care ati gustat astfel de pesti la restaurant, singura metoda pentru a reduce toxinele din corp este sa consumati mult coriandru si patrunjel sau sa mergeti la medic, daca suspectati o intoxicatie cu mercur.

Din aceste cauze, medicii sfatuiesc femeile insarcinate si copiii sa nu consume peste mare, salbatic (carnivor), insa nici sa renunte complet la alimentatia pe baza de fructe de mare.

Consumul de peste ne aduce multe beneficii, deci mananca pesti mici, bogati in grasimi, ca: hamsii, sardele, herring, macrou, crap, pastrav, cod, ton, etc.

Pestele este excelent si in dieta, atunci cand vrei sa slabesti, dar sa iti pastrezi energia: Dieta cu peste si ananas

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Burek cu branza sarata
1
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
3
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
4
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Briose cu ciocolata
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata

Ciocolatoase, delicioase si pufoase :)...va promit :)

Briose cu ciocolata
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate